avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Amanare continua livrare dealer moto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Amanare continua livrare dealer moto

Buna ziua,

Sunt in urmatoarea situatie:
Am platit partial, iar dupa aproximativ doua saptamani, am achitat integral o motocicleta la un anumit dealer, in contract avand un termen de livrare de trei saptamani, dar nu inainte de plata integrala.
De la inceput am fost dus cu vorba cum ca este pe drum, apoi vreme rea, sarbatori si o gramada de alte cauze.
Au trecut deja doua luni de la semnarea contractului si sunt in continuare trimis la plimbare de cate ori ii sun sub anumite motive. Este vorba oricum de o suma importanta, iar firma este un dealer autorizat, destul de cunoscuta.
Care ar fi procedurile legale prin care as putea sa ii oblig sa livreze bunul achizitionat sau macar sa imi recuperez banii?

Va multumesc,
Constantin
Cel mai recent răspuns: CPE , utilizator 14:51, 18 Ianuarie 2011
Reclamatie la OPC sau daca va permiteti sa cheltuiti ceva bani cu cun avocat ii dati in judecata.
Am sunat astazi si le-am comunicat ca daca nu se grabesc pana saptamana viitoare o sa-i reclam la OPC si eventual o sa-i actionez in instanta. Au parut imediat mai agitati si m-au asigurat ca se rezolva, sper sa se miste treaba...
Multumesc.
Indiferent daca se rezolva sau nu faceti reclamatie ca nu v-au livrat bunul la timp...sa le aplice o amenda deoarece o merita din plin.
@CPE
Daca bunul nu este in tara, de obicei intarzierea livrarii nu e din culpa dealer-ului, ci a furnizorului.
De asemenea, o sa puteti vedea pe DVI ( declaratia vamala) data intrarii bunului in tara si o sa intelegeti ca nu s-a amanat din rea-credinta. Este iarna, conditiile de transport in toata lumea sunt ingreunate etc.

Daca bunul este in tara, in zona libera, poate le mai trebuie o vanzare-doua sa faca un transport pana la locatia dealer-ului sau sunt alte probleme de logistica. In aceasta a doua situatie trebuie sa fiti atent, intrebati dealer-ul, concret care este cauza intarzierii si o discutam aici. Sa nu fi fost vreo problema la transport (accident, deteriorare etc. si sa incerce sa o repare fara sa va anunte) - unde puteti cu succes obtine despagubiri in instanta+rezolutiunea contractului.
Situatia a fost cam asa:

Am platit avansul, mi s-a spus ca moto este in Ungaria si va fi adusa.
Peste doua saptamani mi s-au cerut restul banilor pe motiv ca vor sa o plateasca integral ca sa o poata aduce, ceea ce am si facut.
Peste inca o saptamana mi-au spus ca motocicleta nu a ajuns in Ungaria, ca trebuie sa plece de la fabrica din Germania, si ca or sa ma anunte cand o incarca in Ungaria.
Peste inca o saptamana mi-au spus ca a ajuns in Ungaria si o incarca.
Peste inca doua zile mi-au spus ca cei din Germania au intrat in concediu de sarbatori si ca nu o pot aduce (???), si ca imi ofera RAR-ul gratis + prima revizie ca sa o aduca dupa sarbatori; am acceptat cu conditia sa imi trimita o oferta scrisa si semnata, care nu a mai venit si nici nu au mai fost de gasit o perioada.
Martea trecuta unul dintre ei mi-a spus ca motocicleta nu a fost inca platita (??) iar printr-o cunostinta am aflat ca au folosit banii pentru a plati altceva (nu cred ca asta e important).
Astazi i-am sunat (mentionand OPC-ul si instanta) si mi-au spus ca a fost platita si ca vineri trebuie sa ajunga si vor trimite oficial si oferta pe care mi-au propus-o.

Toate astea sunt relatate exact in ordinea faptelor iar incoerenta cronologica nu mi se datoreaza.

Va multumesc,
Constantin

Alte discuții în legătură

Nerespectare conditii contract auto, vanzatorul intarzie termenul de livrare jablonsky9 jablonsky9 Va salut, Am o situatie mai complicata, sper ca ma poate lamuri cineva. Am platit in luna mai pretul pt. achizitia unui autoturism VW nou la dealer cu toti ... (vezi toată discuția)
Auto nelivrat de catre dealer dynamiteeeee2000 dynamiteeeee2000 Buna ziua! Cazul meu pentru care va solicit opinia este urmatorul: In data de 03.03.2010 am incheiat un (presupun) "precontract" cu dealer-ul unei anumite ... (vezi toată discuția)
Vreau sa inscriu aceasta masina gioni8 gioni8 am cumparat o masina de la o firma care aduce masini din germania vreau sa inscriu aceasta masina si am fost la circa fiscala sector 3 buc.miau cerut fisa ... (vezi toată discuția)