avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... de 1 an nu mai pot tine pasul cu ratele si
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

de 1 an nu mai pot tine pasul cu ratele si

dupa reducere de 25 % nu am mai putut plati ratele si am intrat la biroul de credite.
pentru ca am mai putin de 1un an si sub 1000 de euro bancile nu vor sa mi reesaloneze rata si nici o refinantare si nici alte banci nu vor pentru ca sunt in biroul de credit. Ce solutie pot gasi. va rog sa mi raspundeti sunt disperata pentru ca sut restanta la ei de 2 luni. multumesc mult
:sorry:
Cel mai recent răspuns: alinagava , utilizator 11:57, 18 Ianuarie 2011
imprumutul e sub 1000 euro, sau restanta?
gasiti pe cineva din familie sa faca imprumut pe o perioada mai lunga de timp, ca rata sa fie mai mica, cu care sa-l achitati pe-al dvs. e pacat sa se ajunga la executare silita, datoria creste considerabil
imprumutul este sub 1000 la amandoua banci. si reatantele sunt de 1700 pe 2 luni
Puteti plati (mai ales daca suma imprumutata este atat de mica) o suma pe care v-o puteti permite (cateva zeci de lei pe luna), in contul acelui imprumut. Aceasta plata (fie ea si partiala),, va dovedi buna dvs. credinta in achitarea creditului. Solicitati in scris bancii acceptarea unei plati la nivelul celei pe care o puteti achita. Exista posibilitatea ca ea sa fie acceptata, mai ales daca nu aveti un creit garantat cu gaaj ori ipoteca, deoarece in cazuul unei executari silite prinn poprire, pot popri numai sume egale cu 1/3 din venitul dvs. Incercati asa, fiindca nu aveti nimic de pierdut.
In orice alta varianta, de refuz al bancii, nu aveti decat posibilitatile unei actiuni in justitie (foarte dificile, cu un rezultat favorabil improbabil si nerentabile pentru un credit atat de mic) sau executarea silita.
cred ca dobanda e exagerat de mare, daca pe doua luni aveti de plata aproape juma' de credit
Singura posibilitate este sa incercati in cel mai scurt timp sa ajungeti cu ratele la zi (poate gasiti un prieten/ruda care sa va imprumute). Apoi faceti o cerere prin care solicitati diminuarea ratei tinand cont de faptul ca Statul a decis diminuarea salariilor cu 25%, si nu a fost datorita competentelor d-voastra ci datorita conjuncturii.
Sotul meu (bugetar) a luat pe numele lui un credit imobiliar in 2008. In perioada nebuniei, cand bancile solicitau semnarea AA-ului conform cu OUG 50, am refuzat sa semnam... si mai mult de atat... am solicitat printr-o scrisoare diminuarea marjei fixe cu 25%.
Raspunsul bancii l-am primit cam la o luna si ceva. Ne-au scazut din marja fixa 1% si nu ne-au marit perioada de creditare si nici suma de rambursat, cu toate ca in contractul din 2008 era stipulat ca au dreptul sa mareasca perioada de creditare, sa ceara rambursarea anticipata a restului de credit sau sa mareasca suma de rambursat. Avantajul nostru este ca nu am avut nici o zi de intarziere.
Puteti scrie ceva de genul ca le solicitati sa fie intelegatori si sa va diminueze ceva procente din dobanda, deoarece in acest fel va veti putea achita la timp ratele si ca este si spre interesul lor acest lucru. Cereti si un numar de inregistrare.
Sper sa va ajute!
Sfatul meu pentru toti bugetarii care au credit la banca:
Inainte de a incepe sa ramaneti in urma cu platile solicitati sa va scada dobanda! In opinia mea, decat sa piarda clienti si sa se judece cu ei pentru recuperarea datoriilor, mai bine renunta la cateva procente din castig (mai bine un credit cat de cat performant decat unul neperformant). Oricum sunt foarte multi oameni in incapacitate de plata.
Noi asteptam sa refinantam... si cu tupeu ne vom duce cu oferte de la alte banci... vreau sa vad atunci ce ne vor oferii! Asta inseamna concurenta!
DACA NOI NU NE APARAM, NIMENI NU O SA O FACA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar- imposibilitate plata bursy_bmf bursy_bmf Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Sotia mea are un credit contractat la o banca in valoare de vreoa 60000. Am platit la la el vreo 3 ani. Rata lunara ... (vezi toată discuția)
Legalitate sau escrocherie? ContSters79575 ContSters79575 Am facut un imprumut de 7 000RON in 2005 cu rambursare in 5 ani urmand sa platate 190 lunar. In 2008 am primit o oferta de la banca sa mi se suplimenteze ... (vezi toată discuția)
Rate la banca si venituri injumatatite cordis claudia cordis claudia va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat in urmatoarea situatie:am facut un credit de nevoi personale fara ipoteca si nfara giranti in 2008 cand aveam ... (vezi toată discuția)