avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangerea impotriva procurorului pentru tergiversarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangerea impotriva procurorului pentru tergiversarea solutionarii dosarului

Plangerea impotriva procurorului care tergiverseaza solutionarea unui dosar penal unde se depune? Procurorul activeaza la parchetul de pe langa o judecatorie.
Care ar fi motivele reale pentru a face o asemenea plangere?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 13:02, 27 Aprilie 2011
Orice persoana careia i s-a adus o vatamare intereselor sale legitime in cursul urmaririi penale poate face plangere, pe care trebuie sa o adreseze, conform art. 275 alin. (2) Codul de procedura penala , procurorului care supravegheaza activitatea organelor de cercetare penala.

Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langă ICCJ (art. 278, alin. (1) din C.proc.pen)
Motivele "reale" le cunoasteti numai dvs.
Motivele sunt evident legate de intarzierea nejustificata in solutionarea dosarului penal.
Intrebarea era legata daca exista un termen legal in solutionarea unui dosar.
Cum se poate face aprecierea de tergiversare a activitatii in cadrul urmaririi penale
Atata timp cat dosarul este secret in timpul urmarii penale cum poti face dovada intarzierii nejustificate in rezolvarea cazului?
Cum poate fi urmarita activitatea procurorului?
Urmariti si alte raspunsuri date de specialistii in penal, daca veti primi.

Eu stiu ca dosarul nu este secret, ci numai anumite probe care se afla la dosar.

Va sugerez sa cereti, in baza art. 171, 172 C. pr. pen, prim procurorului, participarea la toate actele de urmarire penala ce se efectueaza in cauza si studierea dosarului conform art. 6 alin 2 din CEDO.

Teoretic solicitarea dvs. trebuie sa fie aprobata, parctic traim in tara tuturor posibilitatilor.

Bafta!

Multumesc!
Asta doream.
As mai vrea si alte pareri...
Pe langa cele afirmate cu competenta de dl.Darie Tudor,aveti si posibilitatea dormularii unei sesizari impotriva procurorului la CSM-Sectia procurori,dar dvs.stiti cel mai bine daca aceasta va fi in interesul dvs.

Alte discuții în legătură

Tergiversare dosar penal abandon de familie desirelia75 desirelia75 un dosar penal privind savarsirea infractiunii de abandon de fam a stat 1 an la politie in cercetare si a plecat la parchet cu propunere de trimitere in ... (vezi toată discuția)
Cine are obligatia legala pentru a recupera un bun furat? florindbro florindbro In urma depunerii unei plangeri penale pentru inselaciune in ceea ce priveste un autoturism, cine are obligatia de a recupera acest bun de la ... (vezi toată discuția)
Procurorul intarzie solutionarea dosarului georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: in urma cu 2 ani l-am reclamat la politie pe un vecin pentru tulburare de posesie. Politia a stat 1 an sa ... (vezi toată discuția)