avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Confidentialitate date CV
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Confidentialitate date CV

Buna ziua,

Vreau sa stiu daca este legal sa-i dam sa completeze la angajare unei persoane o declaratie pe propria raspundere in care sa fie de acord cu folosirea datelor personale din CV in scopul furnizarii acestora altor companii de recrutare.
Daca exista o lege in acest sens...sau cum se procedeaza mai exact?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 02:36, 20 Ianuarie 2011
In mare da, desi nu e "pe propria raspundere", e un acord prin care informati persoana de scopurile & destinatarii prelucrarii datelor si de drepturile pe care le au. Exista Legea 677/2001 privind datele cu caracter personal, pe care trebuie s-o studiati. Dintre obligatii:
- operatorul (adica dvs) trebuie sa fiti inregistrat la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Vedeti www.dataprotection.ro
- persoana trebuie sa-si exprime acordul cu prelucrarea
- anumite categorii de date sunt privilegiate (CNP, cele privind etnia, religia samd) si trebuie un acord expres pentru acestea. Vedeti si in formularul ANSPDCP.
- trebuie sa garantati niste drepturi persoanei (de informare privind scopurile de prelucrare si destinatare, de acces la date 1 data / an samd).

Vedeti legea aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal ioanandrei ioanandrei Suntem o societate de drept privat ( SRL ) care in activitatea ei curenta inscrie date despre persoanele care sunt clientii activitatii autorizate . Mai mult ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ca operator de date personale Dalia2015 Dalia2015 Buna ziua! Administrez un site de dating si am aflat ca trebuie sa ma inregistrez ca operator de date personale la ANSPDCP. Pentru platile care se fac pe ... (vezi toată discuția)
Colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal în cazul ong-urilor Tallulah Tallulah Bună ziua, În ciuda cercetărilor făcute, nu am reușit să mă lămuresc în totalitate în ceea ce privește aceste aspecte, v-aș fi recunoscătoare ... (vezi toată discuția)