Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta de pensionare

buna ziua,intrebarea mea este ;la ce varsta ma pot pensiona dak sunt nascuta in 1966 februarie,studii superioare ,lucrez din 1982 ,15 ani de grupa 1,si cu o vechime in munca pana acum de 28 ani,mama a doi copii.ca la cum arata legea pensiei ma si vad o batranica tarsindu-mi galosii pe undeva..o imagine indecenta dupa parerea mea.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:45, 19 Ianuarie 2011
Limita de varsta la 59 ani si 11 lnui,reducere de 3 ani din 62 si 11 luni,daca indepliniti conditia de stagiu de 34 ani si 6 luni.Anticipat la 57 ani si 11 luni,conditia de stagiu fiind de 42 ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.Anticipat partial la 57 ani si 11 luni cu un stagiu de 34 de ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua O femeie nascuta in 1966, februarie. cu 10 ani de munca grupa I si 13 ani de grupa II cand iese legal la pensie? Lucreaza din 1984. Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie pentru femei cu 5 copii gutersergiu gutersergiu Buna ziua o femeie nascută in 1996 care a lucrat din 1982 de la vârsta de 16 ani , cumulând 35 ani de cotizație la fondul de pensii când poate solicita ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare andreianaa andreianaa m-am nascut la 11 03 1966 si lucrez neintrerupt din august 1984[adica de 28 de ani si 3 luni],iar din oct 2005 am si spor pt conditii periculoase. cand ma voi ... (vezi toată discuția)