avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta de pensionare

m-am nascut la 11 03 1966 si lucrez neintrerupt din august 1984[adica de 28 de ani si 3 luni],iar din oct 2005 am si spor pt conditii periculoase. cand ma voi putea incadra la pensie normala pt limita de varstasau anticipata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:40, 5 Noiembrie 2012
1. Pentru o femeie nascuta in martie 1966 varsta standard de pensionare este de 62 de ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare este de 34 de ani si 7 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. - Faptul ca aveti spor pentru conditii periculoase de munca nu va ajuta la a beneficia de reducerea varstei standard de pensionare.
- Pentru asta trebuie sa lucratin in conditii deosebite sau speciale de munca, inregistrate ca atare si in carnetul de munca.

3. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 62 de ani si 11 luni, in februarie 2029;
- pensie anticipata (fara diminuare), la 57 de ani si 11 luni, in februarie 2024, daca atunci veti avea un stagiu de cotizare de 42 de ani si 7 luni;
- pensie anticipata partiala, la 57 de ani si 11 luni, in februarie 2024, daca atunci veti avea un stagiu de cotizare de 34 de ani si 7 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua O femeie nascuta in 1966, februarie. cu 10 ani de munca grupa I si 13 ani de grupa II cand iese legal la pensie? Lucreaza din 1984. Multumesc! (vezi toată discuția)
Varsta pensionare anticipata fara penalizare AnghelAnaGeorgiana AnghelAnaGeorgiana Buna ziua, Mama mea ( este nascuta in anul 1966, noiembrie ) lucreaza din anul 1984( acelasi loc de munca ), timp de 12 ani a avut grupa a 2a. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie elena1966 elena1966 buna ziua!Am si eu o intrebare la d.voastra sunt nascuta in 1966,luna iunie,ziua 17 am fost angajata din anul 1985 luna noiembrie pana in anul 2005 luna ... (vezi toată discuția)