avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii

Buna ziua,
Dupa lungi cautari si pareri pro si contra va solicit si dumneavoastra un punct de vedere asupra urmatorului aspect:
1. Ionescu - angajat in functia de Analist servicii client cu CIM 8h, durata nedeterminata i se propune ca in cadrul aceleasi societati sa ocupe si postul de manager proiect. Vreau sa stiu daca se poate sa i se intocmeasca in cadrul aceleasi societati al doilea CIM, care va fi pe durata determinata cu timp partial de lucru 2h/zi. Daca este legal asa, va rog redati-mi si baza legala.


Cu multumiri anticipate

M.A.
Notiunea de cumul de functii nu mai exista, se pot cumula cele 2 contracte mai ales ca sunt la acelasi angajator.
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea - art.35 alin.1 din Codul muncii.
Pentru exercitarea şi a altei funcţii se poate acorda un spor de până la 50% din salariul de bază al funcţiei înlocuite, cazurile în care se aplică această prevedere si cuantumul indemnizaţiei se vor stabili prin negocieri colective la nivel de ramură, grupuri de unităţi sau unităţi.
daca angajatrul doreste, se face un al doi-lea CIM cu timp partial, daca nu se face o anexa la fisa postului cu noile atributii si eventual salariul majorat ...
Nu poti avea doua contracte de munca la acelasi angajator. Se incheie un singur contract in care mentioneaza functia indeplinita si in fisa postului se mentioneaza atributiile de serviciu: atributii principale si atributii secundare
Cred ca era vorba de 2 functii diferite.

Alte discuții în legătură

Urgent stelianarotaru stelianarotaru In discutiile cu colegii mei am ajuns sa punem in discutie daca legea cumulului de functii se poate aplica si la institutiile publice. Se poate ca un ... (vezi toată discuția)
Atributii de aceleasi functii smari smari Buna ziua! este legal ca o persoana incadrata ca si inspector , insa cu decizie de preluare atributii de director la un judet , sa preia si atributii de ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii AndreeaStefan AndreeaStefan pentru cumul de funcii trebuie sa-mi fac CIM pt fiecare functie sau este suficient decizie interna. (vezi toată discuția)