avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

Buna ziua,
am castigat in prima instanta procesul cu privire la drepturi banesti (plata orelor suplimentare si diferente salariale neachitate). S-a facut recurs de partea adversa (angajator). Recursul a fost depus pe 24 martie 2008. Stiu ca trebuie sa depun intampinare. Am doua intrebari:
1. Daca nu primesc atasat la citatie motivarea recursului ( se intampla sa trimita numai citatia) cum fac intampinarea inainte cu 5 zile de sedinta ( daca nu stiu la ce raspund)?
2. Cand primesc citatia? ( ca a trecut o luna de la depunerea recursului si litigiile de munca se judeca chipurile la urgenta)
in prima sedinta vor cere termen pentru a studia intampinarea mea si asa vom prinde vacanta de vara?
Va multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 17:29, 12 Aprilie 2008
1. Mergeti la arhiva si studiati motivele de recurs, pt. a putea redacta intampinarea.
2. Daca pe 24 martie s-a depus recursul, trebuie sa aveti putina rabdare, nu a trecut inca o luna. Desi, inca nu e cazul, puteti cere termen si in vacanta judecatoreasca, pt. litigiile de munca se primesc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Asta e procedura...nu aveti ce face...Ati primit citatie?Aveti termen?Daca ati primit citatie,trebuia sa primiti si recursul cu tot cu motivele acestuia.Daca nu ati primit motivele de recurs alaturi de citatie,atunci o sa cereti sa vi se comunice aceste motive la primul termen de judecata,fara a fi decazut din dreptul de a mai administra probe prin nedepunerea intimpinarii.Normal,dupa comunicarea motivelor de recurs,va trebui sa faceti o intimpinare,probabil pentru termenul urmator,cind ,bineinteles,recurentul va cere amanare pentru a lua la cunostinta de intimpinare ...s.a.m. d.
Nu cred totusi ca o sa va prinda ..vacanta judecatoreasca.
va multumesc
nu am primit inca citatia, la care arhiva? a tribunalului ? mai este dosarul la tribunal la instanta care l-a judecat sau a plecat la curtea de apel? daca a plecat unde sa il caut ca sa studiez motivele de recurs?
Daca dosarul mai e inca la tribunal eu as legaliza si investi hotararea (pentru ca e definitiva si executorie, iar recursul nu e suspensiv de executare). Asa ca as da o fuga pe la tribunal intai. Daca aflati ca dosarul a plecat atunci macar veti cunoaste data incepand cu care sa-l cautati in opisul de la Curte (pentru a studia motivele de recurs).
dupa ce am primit hotararea am vrut sa legalizez si de la arhiva mi s-a spus ca nu pot decat dupa ce se termina recursul ( daca se cere) si eu stiam ca potrivit Codului Muncii hotararea ar fi trebuit sa fie executorie, mai mult avocata mea a spus ca nu se poate legaliza pt ca se judeca dupa civil nu dupa codul muncii desi completul este "litigii de munca". Oricum pe hotarare nu scrie definitiva si executorie. Ceva imi scapa, nu prea inteleg.

Alte discuții în legătură

Legalizare si investire otto2007 otto2007 Buna ziua, am fost la tribunal, mi s-a spus de la arhiva ca dosarul este la semnat pt a pleca la Curtea de apel pt recursul inaintat de angajator. Pt. ... (vezi toată discuția)
Debutant mihaimir mihaimir voi pune o intrebare ce va starni ironii - faptul este ca am castigat un litigiu de munca(primul pe care l-am avut) prin forte proprii si tot astept ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)