avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită bani de recuperat
Discuție deschisă în Executare silită

bani de recuperat

am si eu urmatoarea problema si vreau sa o fac cat mai legal posibil, nu vreau sa recurg la gesturi extreme care mai tarziu ar degenera in chestii mai urate. O vreme m-am ocupat de vanzarea calculatoarelor, si in prezent ma ocup. am si firma dar le-am vandut unor persoane fizice fara factura garantie etc. problema e ca o persoana nu mai vrea sa imi plateasca contravaloarea bunului. eu i l-am dat cu conditita sa ii plateasca fratelui meu pe o anumita data. eu am plecat in germania si au trecut 4-5 de cand am vandut acel pc si banii nu i-am recuperat. as vreo sansa sa il dau in judecata? sunt si doi martori prezenti la acest schimb.
Cel mai recent răspuns: ContSters188505 , utilizator 10:01, 26 Ianuarie 2011
poti sa-l dai in judecata si s-ar putea sa si cistigi daca poti dovedi cu martori ca ati avut o intelegere in ceea ce priveste plata ,fie cu martori fie cu un act scris. Problema mare insa e ca daca ai societate si el va face o plingere la garda financiara ca i-ai vindut pc-ul fara factura risti dosar penal pt evaziune fiscala si crede-ma nu-ti va fi usor in timpurile acestea cind se face atita caz pe tema asta.Pune aceste chestiuni in balanta si............................hotarirea iti apartine.
deci: el nu stie lucrurie mentionate de mine mai sus, este o I.I. si nu este nici pe numele meu, deci nu are ce sa imi faca. nu este nimic scris, am doar doi martori unul fratele meu si al doilea o ruda de-a mea. mai erau multi colegi de ai lui de fata dar sunt convins ca nu se va baga nimeni pt mine.
pai atunci o sa il dau in judecata, si o sa plateasca si cheltuielile de judecata. ms frumos
Vezi ca in procesul civil rudele si afini pina la gradul 3 nu pot fi martori iara cheltuielile de judecata la fel de bine pot cadea si in sarcina ta daca pierzi , mai mult cel ce face cererea de chemare in judecata trebuie sa faca si dovada celor sustinte .Asta e regula in procesul cinil. Chibzuieste bine si succes
Am si eu o intrebare, mai intai un scurt istoric.
Am dat in judecata o firma pe legea 85/1992 si decretul lege 61/1990, in vederea cumpararii unei locuinte in conditiile legilor mai sus mentionate, eu am pierdut, impreuna cu alti 60 de vecini, dar 6 dintre noi au casigat la diferite instante din tara , in urma suspendarii procesului, la Cta, si formuland o cerere de stramutare in alte localitati. Sunt multe care nu le inteleg, din 70 de cereri de stramutare identice doar cu nume si semnaturi diferite inalta curte doar 6 a binevoit sa admita.
In fine am pierdut, am fost executat, am formulat plangere la cedo, mia venit 3500 lei de platit, cheltuieli de judecata si de executare, banii se pot recupera in trei ani din cate stiu, de catre parat, problema e ca domnul cu ricina , adica patronul firmei respective, m-a amenintat intrun ziar local, ca imi va cere 12000 lei despagubiri , deoarece pe o perioada de 5 ani, perioada procesului, el nu a putut sa inchirieze locuinta deoarece eu am ocupat o abuziv.
si acum urmeaza intrebarea:
Poate sa imi ceara acesti bani? Eu zic ca nu e vina mea ca procesul a durat 5 ani,ci a sistemului judiciar din romania.
Si ar mai fi o intrebare:
Dupa cat timp poate sa ma dea in judecata sa imi ceara acesti bani,si care ar fi puncul de referinta: decizia curtii de apel? contestatii in anulare? executare apropriuzisa.
Va multumesc
ai postat peste o intrebare a mea, in fine. Dar tu nu i-ai platit lunar chiria in acesti 5 ani de zile?

Alte discuții în legătură

Cedo etapa 2 , negocierea cu statul ContSters188505 ContSters188505 Poate cineva sa povesteasca pe scurt, ce a cerut la cedo si ce i a oferit statul? Am si eu o cerere la cedo, la care am cerut 30000 e, si as fi curios de ... (vezi toată discuția)
Suspendare procedura lichidare societate comerciala pe actiuni tigris47 tigris47 Sunt presedintele consiliului de administratie al unei societati comerciale pe actiuni, consiliu format din 5 membri. In anul 2001 societatea a fost declarata ... (vezi toată discuția)
Executare, despagubiri ContSters188505 ContSters188505 Am si eu o intrebare, mai intai un scurt istoric. Am dat in judecata o firma pe legea 85/1992 si decretul lege 61/1990, in vederea cumpararii unei locuinte in ... (vezi toată discuția)