avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare dupa 7 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare dupa 7 ani

La data de 01 martie 2004 am intrat in posesia unui imobil ca proprietar de drept si ca proprietar de fapt urmand sa intru dupa decesul vanzatorilor Voicu Ion (care a decedat acum trei luni ) si Ene Elena , acestia avand drept de abitatie viagera drept de a locui pe tot timpul vietii ,contractual fiind cu clauza viagera . Conform acestui contract pe langa suma de 20000000 am obligatia de a avea grija de acesti batrani si de a-I inmormanta dupa decesul lor , obligatii pe care mi le-am indeplinit foarte bine putand proba cu martori . Din data de 25 -09 -2009 doamna Ene Elena a fost pensionata cu handicap grav , permanent cu incapacitate adaptiva de 90% de sectia psihiatrie din care rezulta incapacitatea acesteia de a avea discernamant . Ca drept urmare tot de atunci pleca deseori de acasa invocand tot felul de motive legate de Voicu Ion (erau concubini ) ,eu aducand-o de fiecare data inapoi. Dupa decesul lui Voicu Ion in luna oct 2010 a plecat de mai multe ori la niste nepoti de unde am adus-o de mai multe ori , acestia profitand de situatia dumneaiei si-au insusit din gospodarie tote lucrurile , casa fiind acum goala . Pe data de 20 sau 21 decembrie au luat-o de la domiciliu , ea fiind proaspat iesita din spital,depistata de curand si cu diabet ,au manipulat-o si infiltrat-o impotriva mea , invatand-o sa ma dea in judecata si sa le treaca casa lor . Ea refuza sa se intoarca acasa si nepotii dumneaiei la fel refuza sa o aduca inapoi , mai mult am primit telefon de la acestia cu amenintari , injuraturi, jicniri , convorbire pe care am inregistrat-o si o am ca proba . Mai mult au intrat in curte si au schimbat lacatele de la casa , eu nemaiputand intra .
M-am adresat postului de politie si asistentei sociale eu fiind in imposibilitate de a-mi exercita obligatiile fata de doamna Ene Elena si vazand clar ca acesti oameni abuzeaza de aceasta femeie , urmarindui casa si pensia .
Mai mentionez ca pana sa moara Voicu Ion acesti oameni nu i-au vizitat niciodata si la moartea acestuia nu au fost nici unul macar cu o lumanare , dar si-au insusit lucrurile care i-au apartinut .au spus sa o las sa stea cat vrea acolo ca ei nu o pot aduce inapoi acasa .acum dupa 7 ani ma da in judecata ca nu am avut grija de ea dupa ce i-am salvat viata de mai multe ori si pe 15 decembrie am adus-o de la spital . In ce lume traim ? Unii nu au nici pic de constiinta .

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: ellit , utilizator 20:53, 24 Ianuarie 2011
Daca D-voastra faceti dovada ca v-ati respectat obligatiile din contract, nu aveti de ce sa va temeti.Refuzul de a primi intretinerea nu constituie un motiv de anulare a contractului.
As fi vrut sa stiu daca, la data incheierii contractului imobilul era in coproprietatea celor doi intretinuti, sau numai a unuia.
Asupra lucrurilor mobile ale batranului aveau drept de succesiune mostenitorii legali rezervatari.
In lipsa acestora, daca au luat lucrurile din casa si v-au pus lacate cred ca se pot face vinovati de furt si tulburare de posesie.
Daca dati lacatele jos puteti intra, dansii ce drept au acolo?
Ca sa va incurajez, am sa va spun ca aceste cazuri sunt "la ordinea zilei" insa fara sorti de inzbanda din partea intretinutilor sau rudelor acestora decat intr-un procent foarte redus .
Totul este sa va aparati in instanta, cu probe.
imobilul a fost cumparat de Voicu Ion , dar in acte a fost trecuta si Ene Elena . la data cumparari erau amandoi proprietari cu parti egale . Nu au fost casatoriti . Traiau in concubinaj. Batrana are 87 de ani. Daca are acel handicap mintal , cum ma mai poate actiona in judecata ? Cum sa ma judec cu un om care nici nu stie ce vrea si este foarte influentabila . Si nemernicii aia nu i-am vazut pe acolo in 7 ani , nici la moartea batranului macar. Fiul batranului nu a luat lucrurile ce i-i reveneau , dar in cateva saptamani nepotii batranei au luat tot .Batranul a avut circa 5000 lei ron stransi , pe care i-i pitise de batrana pentru ca aceasta cand pleca i-i lua si banii. Cand a murit el , brusc facand un infart , pe el l-a dus la IML si batrana pana dimineata a rascolit toata casa , agasit banii si i-a dus dupa inmormantare nepotilor ei , facandu-i unuia un cec de 3000 lei , restul i-au cheltuit de sarbatori facand chefuri . In acest timp eu ma imprumutam si faceam pomeni . Din casa i-au luat tot ,casa e goala acum . I-au luat si lemnele de foc si gainile si o masina de spalat care i-mi apartinea , televizoare ,butelii ,telefoane ,etc. tot
Politia mi-a spus ca n-are ce sa faca ca ea este proprietara pana moare si acasa inapoi nu o pot aduce . De la asistenta sociala si primarie n-am primit nici un raspuns. Nepotii ei intra si iese de acolo cum vor , iar eu ma uit din drum .7 ani aia s-au distrat si eu am carat batranii pe la doctori , iar acum ma ameninta ca daca ma prinde acolo i-mi rup oasele . unde naiba mai e dreptate in tara asta ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
ellit, utilizator
Practic eu fata de Voicu Ion mi-am indeplinit obligatiile pana la capat si acum nu am nici un drept acolo ? sunt trecut proprietar decat sa platesc utilitati si impozit ? unii consuma si eu platesc ? nu mai inteleg nimic si m-am saturat . pentru o casa care oricum eu nu pot locui acolo ,e facuta din pamant (batraneasca ) si e in varful dealului , are doi vecini , daca o vand nu iau nici 10 000 roni . i-mi vine sa ma lipsesc. nu mai pot dormi noaptea si ma indop de calmante din cauza batranei care i-mi face numai necazuri . Ma imprumutam de bani sa o duc la doctori , sa-i iau de mancare ,eram si eu bolnav , dar m-am lasat pe mine si am dus-o pe ea si de o luna nu mai sunt bun .Am si eu doi copii , baiatul student si fata la liceu , fac naveta 40 km. zilnic si cheltui o groaza de bani . un avocat ma costa 1500 roni sa ma judec cu batrana . Se merita ? Cine i-mi mai da mie tot timpul care l-am pierdut cu ei , de banii cheltuiti nu mai i-mi pasa , dar in astia sape ani puteam sa merg cu familia macar undeva sa mai iesim si noi , sau putea pleca la munca in strainatate ,. Am stat sa am grija de ei , pentru o cocioaba si uite rasplata . Dar emotiile pe care le-am trait cu inmormantarea asta ? doua saptamani am luat la calmante . pe cuvant i-mi vine sa renunt si sa traiesc linistit. Eu am 39 de ani si ea are 87 . Ea a trait , s-a distrat , a avut 4 barbati si eu i-mi distrug viata cu ea .
din ce ati scris dvs, inteleg ca ati incheiat un contract de vnzare cumparare prin care vanzatorii si-au rezervat un drept de uzufruct viager asupra imobilului.
prin urmare dvs sunteti proprietar, si puteti luat toate masurile pentru conservarea dreptului dvs.
daca doamna Ene nu mai are discernamant puteti intenta in instanta o actiune de punere sub interdictie judecatoareasca a acesteia.
Mi-ati dat un sfat foarte bun , am mai consultat doi avocati si nu mi-au spus ca as putea face lucrul asta . Eu i-mi doresc doar sa scap de situatia aceasta , sa fiu linistit , sa intru in normalitate . Va multumesc si daca se poate sa-mi acordati consultanta in aceasta problema v-as fi recunoscator . Multumesc totodata si doamnei avocat Adina Popea . Va multumesc din suflet pentru sfaturi si atentia acordata !

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere - interventie rude dupa 10 ani oana.n.2010 oana.n.2010 Buna ziua In 1995,avind nevoie neaparata de cineva pentru o luna sa aiba grija de copil [cresa fiind in perioada vacantei in august] am gasit o vecina care ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire cu probleme Memet2196 Memet2196 Revin cu problema despre moștenire. Anton și Bela au avut 1 copil, pe Cristi. Cristi s-a însurat cu Diana. După moartea lui Bela, Anton face un ... (vezi toată discuția)