avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este obligatorie intocmirea unui proiect sau obtinerea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este obligatorie intocmirea unui proiect sau obtinerea unei autorizatii de constructie?

Vreau sa construiesc in curtea casei mele (deci pe un teren proprietate personala)un sopron dintr-un schelet metalic din teava cu acoperis din policarbonat, fara pereti, fara fundatie (doar putin beton in jurul picioarelor din teava). Vreau acest sopron pentru a adaposti masina (de ploaie, ninsoare etc.). Pentru a construi sopronul trebuie sa demolez o portiune de circa patru metri din cardul de beton de la strada (gardul are fundatie din beton inalta de circa 1 metru peste care sunt amplasate panouri din fier forjat).
Am nevoie de proiect sau autorizatie de construire? M-am interesat in mai multe parti si parerile sunt contradictorii.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:53, 26 Ianuarie 2011
Pentru orice constructie edificata chiar pe teren proprietate personala este necesara autorizatia de construire emisa in temeiul legii 50/1991. Daca ea e necesara pentru amplasarea unei firme sau a unui banner, cu atat mai mult cred ca e necesara in cazul ridicarii acestui sopron cum il numiti dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizate modificare gard pentru a face curtea mai privata DanielStanS DanielStanS Am un gard cu fundatie si stapli din beton/caramida. Deasupra fundatiei intre stalpii de beton se afla bari din fier forjat. In cazul in care doresc sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pt. rectificare amplasare frauduloasa gard? gretagoosegarbo gretagoosegarbo Stimat forum AvocatNet.ro Vecinul meu, cu ceva ani in urma, a amplasat fraudulos gardul intre proprietatile noastre pe terenul meu cu ca. 1m. Doresc ca ... (vezi toată discuția)
gard si autorizari ioanandrei ioanandrei Va rog, 1. construirea unui gard format din stilpi din teava rotunda metalica si panouri de sirma , necesita autorizatie de constructie ?( stilpii vor fi ... (vezi toată discuția)