avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... GARD si AUTORIZARI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

GARD si AUTORIZARI

Va rog,

1. construirea unui gard format din stilpi din teava rotunda metalica si panouri de sirma , necesita autorizatie de constructie ?( stilpii vor fi consolidati in pamint cu putin beton iar panourile de sirma vor fi dispuse la nivelul solului fara fundatie ). Gardul se construieste pe proprietate .
2 . La ce distanta de proprietatea vecina ( un imobil ) poate fi construit acest gard ,precizind ca proprietatea noastra ( terenul - " linia de hotar " ) este dispus( a) , " se termina " inainte cu 1 metru de aceasta cladire ?

Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: Alexandru gheorghita , utilizator 00:33, 21 Ianuarie 2023
1. Orice constructie are nevoie de autorizatie, ca regula.
Plasa nu are fundatie, dar stalpii da. Acel putin beton, cum ii spuneti.

2. Depinde de urbanismul local si de intelegerea cu vecinul. De principiu, pana in limita de hotar.
Multumesc mult.
Buna seara.Doresc sa schimb gard din plasa de rapița, cu țevi metal bătute in pământ cu plasa de umbrire îmi trebuie autorizație.Menționez ca se afla pe un drum de servitute între mine și Vecinul.Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
Alexandru gheorghita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sârma ... virgill virgill pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sirma si stilpi din beton fara fundatie si construirea unui gard nou cu fundatie de 10 cm de la ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre proprietati 040779 040779 Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura ... (vezi toată discuția)
Restaurare gard Danmorar82 Danmorar82 Buna ziua, In jurul blocului nostru avem un gard cu fundatie de beton si plasa de sarma care are nevoie de restaurare. Suntem o asociatie de proprietari si ... (vezi toată discuția)