avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... returnare cautiune suspendare execurtare silita
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

returnare cautiune suspendare execurtare silita

V-as ruga sa-mi spuneti cum se calculeaza cele 30 zile mentionate in art 723 cpc.
Fondul cauzei s-a judecat in sept 2010, dar comunicarea am primit-o pe 05 ian 2011, apoi nefacand recurs, a devenit irevocabila pe 21 ian 2011.
Cele 30 zile curg de la devenirea sentintei irevocabila, sau de la data judecarii fondului?
Poate intrebarea suna banal, dar nu am studii juridice .... si e mai bine sa intreb pe cineva care chiar se pricepe.
Cu multumiri, Vasile

Cel mai recent răspuns: Vasile I , utilizator 21:39, 29 Ianuarie 2011
Vorbind despre hotarare irevocabila, in cazul dumneavoastra, nefiind recurata, sentinta a devenit irevocabila la data la care a expirat termenul de recurs.
Deci cautiunea se elibereaza dupa 30 zile, daca in acest timp nu se face cerere pentru plata unor despagubiri.
Acest termen de 30 zile se calculeaza de la data cand a expirat termenul de recurs , deci de cand sentinta a devenit irerevocabila , in cazul meu 21 ian 2011 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare cautiune claudia.popa claudia.popa Am facut o contestatie la executare si unul dintre capetele de cerere a fost si suspendarea executarii. Dupa ce instanta mi-a fixat cautiunea s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Recuperare cautiune iuliacara iuliacara buna! cum imi pot recupera cautiunea depusa la cec? stiu in baza recipisei...dar in ce conditii mi se da recipisa in original? unii spun ca imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Sentinta devenita irevocabila stemno stemno Este vorba despre o hotarare civila care a fost cu drept de recurs in 30 zile de la data comunicarii si aceasta perioada s-a scurs fara ca una dintre parti sa ... (vezi toată discuția)