avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta devenita irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta devenita irevocabila

Este vorba despre o hotarare civila care a fost cu drept de recurs in 30 zile de la data comunicarii si aceasta perioada s-a scurs fara ca una dintre parti sa fi facut recurs.
Va rog sa imi explicati si mie urmatoarele nelamuriri :
1. In perioada de vacanta de vara a judecatoriei daca merg in zilele in care se specifica ca este deschis la arhiva pot ridica in acea zi sentinta?
2. In conditiile in care nu ma prezint sa ridic sentinta dupa cele 30 zile de la comunicare, exista riscul sa nu se mai tina seama ca a devenit irevocabila?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:11, 28 Iulie 2016
comunicarea inseamna trimiterea sentintei. Cele 30 de zile de recurs curg de la data la care primiti sentinta prin posta
Nu este nevoie sa mergeti sa ridicati sentinta de la instanta ,vi se comunica prin posta, termenul de 30 zile curge de la comunicarea hotararii prin posta(data postei de la destinatar).
Vi s-a comunicat sau nu sentința instanței de fond? Dacă vi s-a comunicat, ea a devenit definitivă la data la care a expirat termenul de 30 de zile în care putea fi formulat recursul. Noțiunea de hotărâre irevocabilă nu mai există.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii ada stefan ada stefan Am intentat divort, avand ca termen luna martie.S-a ajuns la o intelegere. Mi s-a spus ca, pentru ca o hotarare sa devina definitiva si irevocabila trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Prelungire suspendare permis circulatie ovigintech ovigintech Am fost in proces cu politia timp de un an de zile pentru contraventie sanctionata cu suspendarea permisului pe timp de 30 de zile, revin cu acest lucru in alt ... (vezi toată discuția)
Recurs victor11 victor11 Imi puteti care este termenul legal de declarare a recursului in procesul civil ? Termenul curge de la data ultimului termen de judecata sau de la data ... (vezi toată discuția)