avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare contabila pensie privata pilon III ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare contabila pensie privata pilon III suportata de salariat

Buna ziua,

Un salariat a aderat la un fond de pensii facultative, contributie de 50 lei/luna, platita lunar de acesta.
Angajatorul doar deduce suma de 50 lei din baza de impozitare pentru calculul impozitului pe salariu si nu efectueaza retinerea sumei de 50 lei din salariul net, deoarece suma de 50 lei este platita cash de catre salariat.
Imi puteti spune, va rog, ce inregistrari contabile trebuie sa efectueze angajatorul in cazul mentionat mai sus?

Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Pensie facultativa pilonul 3 ContSters23466 ContSters23466 In luna februarie 2010 am incheiat un contract pentru pensie facultativa pilonul 3 cu [Editat-un fond de pensii privat], iar contractul l-am dus la ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate pensie facultativa nataliaz nataliaz Buna ziua, Am 32 de ani si am optat pentru o pensie facultativa- Pensia mea de la Aviva. In momentul in care am facut actele agentul Aviva mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Cota pensie privata pilon 3- nota contabila /deductibilitate rdoro rdoro Administratorul societatii a aderat la o societate de pensii private PILON 3 cu data de01.03.2010, platind pe 25.03.2010 prima rata As dori un act normativ ... (vezi toată discuția)