avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... alegerile locale 2008
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

alegerile locale 2008

Am dreptul sa fiu observator din partea unui partid politic, la sectia de votare, daca unchiul meu (fratele tatalui meu) este candidat pe lista de consilieri locali al partidului respectiv?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:20, 6 Iunie 2008
Potrivit Legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale nr. 70/1991, republicata, puteti fi observator din partea unui partid politic, insa nu puteti fi membru al biroului electoral de circumscriptie.
Legea nr.70/1991 a fost abrogata de Legea nr. 67/2004 la data de 01 aprilie 2004.

Puteti fi observator, dar si membru al biroului electoral de circumscriptie. Legea nu interzice.
De acord cu elis.
Presedintele Biroului Electoral Comunal este invatator.
Pe perioada mandatului primeste o indemnizatie.
Pe aceasta perioada mai primeste si salariul de la scoala cu toate ca este inlociut de alta persoana care la randul ei primeste salariu?
Pe toată perioada exercitării atribuţiilor privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiile la care sunt angajaţi membrii birourilor electorale, statisticienii, informaticienii şi personalul tehnic auxiliar le asigură acestora drepturile salariale cuvenite, potrivit legii - art.5 alin.1 din Hg nr.266/2008.

Alte discuții în legătură

Validarea mandatului de consilier local JitaruFlorentin JitaruFlorentin Maine se valideaza consiliul local in localitatea mea de domiciliu iar eu sunt ales de pe pozitia a treia din sase aflati pe aceiasi lista.Sunt la primul ... (vezi toată discuția)
Procedura de validare a consilierilor locali consilier57 consilier57 Vreau sa stiu cum se va proceda in cazul in care un consilier local, membru al PC, a participat la alegerile din 10 iunie 2012, pe lista PSD? Atat in ... (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)