avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Validarea mandatului de consilier local
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Validarea mandatului de consilier local

Maine se valideaza consiliul local in localitatea mea de domiciliu iar eu sunt ales de pe pozitia a treia din sase aflati pe aceiasi lista.Sunt la primul mandat.Din "surse"am aflat ca cineva nu ma vrea validat.Va rog daca se poate sa-mi oferiti detalii despre validarea unui consilier,despre invalidarea unui consilier.Cine o solicita ?daca trebuie sa-mi dau acordul ?cum pot evita eliminarea ?Eu fac parte din echipa castigatoare iar ceilalti au cu un consilier mai putin ,poate de aici framantarile "colegilor mei".Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elena c , utilizator 22:25, 29 Iunie 2012
Potrivit Biroului electoral central schimbarea apartenentei politice a unui candidat nu afecteaza validarea mandatului acestuia . ASADAR, in cazul in care ati fost validat, felicitari, in caz contrar trebuie sa dati in judecata partidul care v-a exclus , la instanta de contencios administrativ, pentru abuz si repunerea in drepturi. Cererea va fi motivata de :
-inexistenta unui act emis de organul de conducere ale partidului prin care sa se constate ca ati fost exclus datorita incalcarii unor obligatii prevazute in statutul partidului
-daca actul exista acesta a fost emis abuziv intrucat nu vi s-a dat posibilitatea sa ca aparati, sa va spunti punctul de vedere si actul nu v-a fost comunicat.
Succes!
Mentionati pentru repunerea in drepturi , ca sunteti nominalizat in procesul verbal de constatare al alegerii intocmit biroului electoral e circumscriptie si transmis primariei in vederea validarii mandatului.
imi cer scuze, am citit cu atentie intrebarea si incerc sa va raspund punctual...
1) validarea unui consilier se propune de catre comisia de validare ( aleasa la sedinta de constituire a consilului local, formata din 3 sau 5 membri , potrivit numarului de consilieri alesi si partidele/aliantele carora aprtin consilierii declarati alesi)
2) invalidarea se propune de catre comisie daca se constata ca alegerea s-a facut prin frauda sau exista o incompatibilitate
3)consilierii declarati alesi voteaza validarea sau invalidarea fiecarui consilier iar consilierul al carui mandat este supus validarii , nu voteaza
4) pentru a fi validat e necesar de votul majoritatii consilierilor prezenti



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerile locale 2008 Gheorghe Giura Gheorghe Giura Am dreptul sa fiu observator din partea unui partid politic, la sectia de votare, daca unchiul meu (fratele tatalui meu) este candidat pe lista de consilieri ... (vezi toată discuția)
Pierderea calitãþii de consilier local clarias clarias Bună seara.Am şi eu o nelămurire-dacă unui consilier local i se retrage sprijinul politic de către partidul pe listele căruia a candidat(este exclus din ... (vezi toată discuția)
De la ce dată curge termenul de 15 zile de suspendare raport ... oanaportar oanaportar de la ce dată curge termenul de 15 zile de suspendare Raport de serviciu ? Un angajat a fost ales concilier local. Acesta și-a suspendat Raportul de ... (vezi toată discuția)