avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate si indemnizatie de insotitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate si indemnizatie de insotitor

Buna ziua

va rog, daca puteti sa imi spuneti si mie cum este legea....am de la handicapati gradul 1 cu insotitor, pana in septembrie am avut si pensie de invaliditate grd 1 cu insotitor, acum mi s-a spus ca nu am dreptul sa iau bani de insotitor din ambele parti. Eu am dus de fiecare data copie de pe certificatul de handicap,deci medicul a stiut ca am insotitor si de la handicapati. Cum este de fapt, am voie sa iau insotitor din ambele parti sau nu? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters185517 , utilizator 20:55, 7 Februarie 2011
Nu aveti voie. Daca beneficiati de pensie de invaliditate gr 1, trebuie sa renuntati la indemnizatia de insotitor a gradului de handicap
Multumesc pt raspuns,am gradul 2 la pensie, deci presupun ca e ok. Imi mai puteti spune in ce gard se incadreaza o persoana purtatoare de stimulator cardiac si cu un singur rinichi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie medicala mariasimirabela mariasimirabela buna seara,sunt o persoana care pana astazi a fost incadrata in gr1 de invaliditate cu dreptul la un insotitor personal.astazi comisia a decis ca boala de ... (vezi toată discuția)
Pensionara cu pensie de invaliditate gr.ii, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca + pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire are dreptul la indemnizatie de handicap? piroska48 piroska48 avand pensie de invaliditate gr.II, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca+pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire, cu deficienta ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap ContSters500119 ContSters500119 Pot beneficia de pensie de handicap în urma unei operații de nefrectomie cauzata de o tumora renala maligna și extirparea rinichiului stg, glanda ... (vezi toată discuția)