avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare

Buna ziua! Eu si sotul meu vrem sa cumparam un apartament de la socrii mei cu contract de vanzare cumparare. Un jurist ne-a spus ca se poate trece in contractul de vanzare-cumparare o valoare mai mica decat cea minima din catalog, avand in vedere ca vanzarea se face in familie si sotul meu nu mai are frati. As vrea sa stiu daca se poate asa ceva, si daca da, ce riscuri implica? Nu as vrea ca peste cativa ani sa am surprize neplacute! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 17:28, 7 Februarie 2011
...este posibil insa atentie ca pretul sa fie unul serios deci nu musai cel de pe piata insa nici 1000 lei...de ce nu faceti donatie de la socrii catre dumneavoastra si scapati de impozit de tot ...
nu facem donatie tocmai ca sa nu fie nimic de atacat/contestat ulterior.
daca sotul nu mai are frati, nu prea are cine ataca donatia. doar vreun creditor, iar daca exista, poate ataca si actul de vanzare
daca se poate sau nu , numai notarul decide.
:))

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare sau donatie? Ruxa Ruxa Buna ziua, Parintii sotului meu, vor sa treaca o garsoniera din proprietatea tatalui (e o mostenire) in proprietatea sotului meu. Ce e mai recomandat? ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare intre parinti si copii melcisor melcisor Buna ziua! caut si eu ajutor in urmatoarea situatie: socrii mei vor sa treaca apartamentul pe numele nostru al meu si al sotului. Exista posibilitatea ca la ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament catre copil ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Soacra mea a murit anul trecut. Socrul meu, impreuna cu sotul meu au mostenit apartamentul in care sta socrul meu. Eu am doi baieti, amandoi cu sotul ... (vezi toată discuția)