avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum recuperez amenda contraventionala platita?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum recuperez amenda contraventionala platita?

daca inaintez contestatie impotriva unui p-v de contraventie dar ca sa fiu sigur platesc si amenda (ca sa platesc jumatate) trebuie sa cer restituirea prin cererea de contestatie ori e valabila hotararea prin care se anuleaza procesul verbal sau se inlocuieste cu avertisment.
si daca instanta imi da o solutie favorabila cum recuperez banii ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 06:59, 25 Februarie 2011
Puteti plati jumatate din cuantumul amenzii si dupa ce se solutioneaza plangerea, respecatand termenul de 48 de ore de la data pronuntarii sentintei prin care se mentine amenda. In cazul in care se anuleaza procesul verbal nu mai platiti.
e posibil asa ceva ?
unde este stipulat ?
bioenergeta a scris:

Puteti plati jumatate din cuantumul amenzii si dupa ce se solutioneaza plangerea, respecatand termenul de 48 de ore de la data pronuntarii sentintei prin care se mentine amenda. In cazul in care se anuleaza procesul verbal nu mai platiti.
Sunt extrem de curios care ar fi norma legislativa concreta care sa sustina ceea ce afirmati mai sus...:-/... Stimate domn Doberv...cel putin din experienta practica (si destul de bogata), tin sa va spun ca puteti achita amenda la jumatate (in cazul in care ti se ofera prin procesul verbal incheiat aceasta posibilitate) doar pe parcursul a 48 ore. Cum fac eu? Platesc la jumatate--fac actiune in instanta--daca castig recuperez banii (cerere la taxe si impozite, cu numar de cont--vireaza direct pe card:D in 3-4 zile)...daca pierzi..asta este
Succes, toate cele bune.
multumesc
de raspuns.
eram curios daca este stipulat ceea ce sustine bioenergeta
Da,este corect sfatul,puteti achita in 48 de ore 1/2 din amenda,iar in cazul admiterii plangerii dvs,formulata impotriva procesului verbal,solicitati restituirea sumei platite.
Procedeul este perfect legal si arhicunoscut.

Alte discuții în legătură

Motive /situații care inlatura caracterul contraventional al faptei. discover discover Buna ziua ! As vrea sa prezint o situație cu s-a confruntat soc de transport. In baza unei comenzi ferme de transport , cu termen exact ptr data ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de contraventie; motiv de nulitate laurentiu8700 laurentiu8700 Agentul constatator nu a mentionat in procesul verbal de contraventie posibilitatea achitarii de catre contravenient a jumatate din minimul amenzii i. Actul ... (vezi toată discuția)
Imposibilitatea de plata a amenzii in 48 ore StolnicuIlie StolnicuIlie Am primit o amenda (de 180lei + avertisment) pentru depasirea \"vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv\", conform art. 108 / (1). / a). / 4 din ... (vezi toată discuția)