avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce taxe si impozite implica activitatea de \"agent\" ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce taxe si impozite implica activitatea de "agent" intr-o afacere total nua pt Romania?

Buna ziua

Am o problema legata de interpretarea unei situatii. Vreau sa deschid in Romania o afacere tip "drop shipping" prin caree vand pe internet sau in alte parti, marfa unul engrosist fie din Statele Unite fie din UK.
Nu exista un contract semnat cu ei ci doar o intelegere prin care eu devin "agent", pot dispune de poze si informatii depre produse etc dar ele nu ajung la mine niciodata. Clientul meu plateste marfa, eu trimit datele de livrare furizorului si acesta o expediaza cleintului gasit de mine. Comisionul meu este diferenta de pret dintre pretul de vanzare si cel de achizitie.

Eu sunt in CIC si nu stiu cum sa fac sa intru in legalitate cu ambele lucruri. Pot sa deschid firma si sa fiu asociata?

Daca nu, ce taxe si impozite trebuie sa platesc pt aceasta activitate de intermediar din moment ce nu am nimic semnat cu ei?

Inca o intrebare tine de fiscalitate si de vama: ei trimit coletul clientului gasit de mine si pe facturi pot trece numele meu. In aceasta situatie, trebuie sa emit factura? Ce se intampla la vama?

Legislatia lor este permisiva in acest sens dar a noastra nu. Incerc sa vad care este mersul cu taxele si impozitele pe care trebuie sa la platesc sau daca trebuie sa devin PFA sau firma si in plus, sa vad ce se intampla cu statutul meu in acest caz, la vama

Orice ajutor sau idee pt inceut, sunt binevenite

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
ina_enache, utilizator

Alte discuții în legătură

Import pe pfa din china... dark2peudar dark2peudar vreau sa-mi un PFA si sa import din china accesorii de telefoane. De ce am nevoie? Coletele daca sunt trimise pe EMS de unde se ridica? tot de posta vamala ? ... (vezi toată discuția)
Afacere de tip "dropshipping" in romania. cadru legal ina_enache ina_enache Buna seara Intr-unul din subiectele postate de mine anterior am spus cate cave despre o afacere de tip \"dropshipping\". Pe scurt: eu am un contract cu un ... (vezi toată discuția)
Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)