avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta salariat plecat 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta salariat plecat 2011

Buna ziua. In cazul unui salariat plecat anul aceasta, sunt obligat, ca angajator, sa-i eliberez o adeverinta cu perioada lucrata la mine, desi am transmis Revisalul? Daca da, ce campuri trbuie sa contina aceasta adeverinta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 9 Februarie 2011
Asa cum prevede codul muncii in art.34 (5) ( La solicitarea salariatului angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.) .
Pentru completarea adeverintei de vechime luati in considerare ultimul model dat de ITM pentru acest tip de adeverinta.

ADEVERINTA


Prin prezenta se atesta faptul ca dl/d-na …………., domiciliat/a in ………………, str………, nr……………., bl ………….., sc. …………….., ap. …………., judetul / sectorul …………….., posesor al BI / CI seria ………….., nr ………….., CNP ………………….., a fost angajaul/a societatii ………………………, CUI ………………………, cu sediul social in ……………………., in baza contractului individual de munca cu norma intreaga / cu timp partial de ………… ore/zi, incheiat pe durata determinate / nedeterminata, inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca …………………..cu nr. ………… / …………….., in functia / meseria de …………………. .
Pe durata executarii contractului individual de munca au intervenit urmatoarele mutatii (incheierea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca) :

aici se insearaza exact rubricile din carnetul de munca, sub forma de tabel: nr. crt, mutatia intervenita, anul/luna/ziua, functia, salariul de baza, nr si data actului pe baza caruia se face inscrierea.


Incepand cu data de ……………………., contractul individual de munca al domnului/ei ……………………… a incetat la data de ………………………in baza prevederilor art…………….alin. …….., lit. ………. Din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, modificata si completata.
In perioada lucrata a avut …………. Zile de absente nemotivate si ……………. Zile de concediu fara plata.
In perioada de la ………. pana la …………… a lucrat in grupa (I sau II de munca), pozitia nr. ………. Din anexa la Ordinul nr. ………. Din ………….. al ministrului ………….., in total ………..ani…… luni….. zile….. (………………….).
Multumesc=D>
Vedeti si art.7 alin.3 din HG nr.161/2006:
La solicitarea scrisă a salariatului, angajatorul este obligat să îi elibereze copii, certificate de reprezentantul legal al acestuia sau de persoana împuternicită de angajator pentru conformitate cu originalul, ale documentelor existente în dosarul personal, ale paginii/paginilor din registrul electronic, care cuprinde/cuprind înscrierile referitoare la persoana sa şi/sau un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţă şi din dosarul personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca madalinastann madalinastann Buna ziua,ma nunesc Madalina S,sunt medic dentist,as vrea sa stiu daca contractul meu de munca a fost inregistrat ?in prezent am fost concediata fara un ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de sporuri pentru pensie make45 make45 In perioada 1984-1994 am lucrat intro intrprindere care pe langa utilaje civile mai facea si utilaje pentru armata (se chema plan special)La acestea am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a ii a de munca varlanmirela varlanmirela Am lucrat la un angajator 1 an si 4 luni, dupa care am efectuat serviciul militar. La reintoarcere am lucrat la acelasi angajator inca 23 ani. Toata ... (vezi toată discuția)