avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bun comun sau bun propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bun comun sau bun propriu

sunt casatorita si locuim intr-o garsoniera care e proprietatea fratelui meu si de curand am primit niste bani de la parintii mei astfel incat vanzand garsoniera in care locuim(cu acordul proprietarului bineinteles)si adunand si suma primita de la parintii mei sa ne putem lua un apartament.Intrebarea mea e cum sa procedez ca acest apartament sa nu il cumpar ca bun comum,tinand cont ca banii provin din ajutorul familiei mele
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:19, 5 Mai 2008
La momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare, în contract se va stipula faptul că bunul se cumpără de către soţie cu bani proveniţi de la părinţii şi fratele ei, iar bunul are caracterul de bun propriu, soţul dv. urmând a fi de acord cu asta şi a da o declaraţie în acest sens.
... dar va trebui mare atentie si cu ce va urma... imbunatatirile facute apartamentului, utilarea lui, etc....
...astfel incat vanzand garsoniera in care locuim(cu acordul proprietarului bineinteles)...............

Nu puteti vinde un imobil ce nu va apartine , cu acordul proprietarului....nu sunteti titularii imobilului deci nu puteti face contract de vanzare cumparare doar cu acord.... titularul vanzarii va fi chiar proprietarul ,sau acesta va v-a imputernicii in baza unei procuri speciale in vederea reprezentarii in contractul de vanzare cumparare ce se va fi incheiat.
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2008
Roxana Zbarnea, Avocat
Roxana Zbarnea a scris:

...astfel incat vanzand garsoniera in care locuim(cu acordul proprietarului bineinteles)...............

Nu puteti vinde un imobil ce nu va apartine , cu acordul proprietarului....nu sunteti titularii imobilului deci nu puteti face acte de comert doar cu acord.... titularul vanzarii va fi chiar proprietarul ,sau acesta va v-a imputernicii in baza unei procuri speciale in vederea reprezentarii in contractul de vanzare cumparare ce se va fi incheiat.


Scuze, insa n-am priceput ce-i cu actele de comert aici?
S-a mers pe scurtatura: banii de la parinti + banii de pe garsoniera fratelui = apartament; importanta era provenienta banilor nu cum se intra in posesia lor.

Alte discuții în legătură

Donatie cu clauza de intretinere sau contract de intretinere frantzmusa frantzmusa Sunt casatorita, nu am copii si am 2 frati. Parintii doresc sa imi lase mie apartamentul in care ei locuiesc, fara ca ceilalti doi frati ai mei si nici sotul ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare sau donatie? Ruxa Ruxa Buna ziua, Parintii sotului meu, vor sa treaca o garsoniera din proprietatea tatalui (e o mostenire) in proprietatea sotului meu. Ce e mai recomandat? ... (vezi toată discuția)
Trecerea bunurilor de la parinti la copii in timpul vietii peters peters Suntem doi frati la parinti iar fratele meu isi doreste partea de mostenire, parintii fiind inca in viata. Cum credeti ca ar fi cel mai intelept de procedat, ... (vezi toată discuția)