avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Concurenta neloiala și distrugătoare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Concurenta neloiala și distrugătoare

Buna seara, cum procedezi când un grup de firme folosesc preț foarte mic la un produs numai pentru a fura clienți de la alta firma cu scopul de o falimenta și scoate de pe piața? Cum se poate proceda legal sa se oprească aceasta concurenta neloiala și distrugătoare ? Va mulțumesc frumos anticipat! O seara buna și numai bine!
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 20:40, 13 August 2021
Dacă suspectați o asemenea înțelegere puteți formula o sesizare la Consiliul Concurenței și/sau cerere de chemare în judecată.
Atenție, însă, pentru că vor trebui dovezi concrete (martori, înscrisuri, probe audio/video). Suspiciunile nu ajung.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
La ce vă referiți când spuneți concurenta neloiala? Daca vinde cu marja de 1% și dvs vindeți cu marja de 10%, unde e concurenta neloiala? Fiecare firma are dreptul să vânda cu orice marja, atâta timp cât este peste prețul de achiziție. Va recomand sa aveți dovezi foarte solide daca va hotărâți să întreprindeti vreo acțiune.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala ContSters95382 ContSters95382 Buna ziua, lucrez in domeniul vanzarilor de produse industriale,piese de schimb,etc. de vreo 10 ani, am avut un grup destul de numeros de clienti pana acum ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala zaganescu zaganescu O firma care participa la o licitatie care nu este cu strigare ci cu oferta econimica depusa in plic inchis poate fi asociat la o alta firma participanta? Cei ... (vezi toată discuția)
Practica de dumping??? MASSARO MASSARO Buna ziua.Doresc sa stiu cum se numeste urmatoarea practica care o voi relata si daca pot face ceva in sensul asta.De curand am ales sa imi incep propria ... (vezi toată discuția)