avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data pensionarii - cadru didactic
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data pensionarii - cadru didactic

Buna ziua, intrebarea mea e legata de pensionarea unui cadru didactic(invatatoare) nascut in noiembrie 1955 cu 35 de ani vechime . Intrebarea e in ce conditii se poate pensiona anul acesta, daca se mai poate pensiona anticipat partial si cu ce penalizari aproximativ.

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters124954, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:25, 11 Februarie 2011
Daca se pensioneaza anticipat partial incepand cu septembrie 2011,potrivit art.127(1) din legea 128/1997 atunci penalizarea este de 39,75% pe toata durata celor 53 luni de anticipare(septembrie 2011-februarie 2016).

Legea 128/1997 Art. 127
(1 ) Personalul didactic poate fi pensionat numai la data incheierii anului scolar sau universitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie anticipat doru anghel doru anghel 1) As vrea sa stiu [b]cand poate iesi la pensie anticipat (partial) fratele meu nascut in 11 mai1952. Face 35 de ani de contributie in toamna 2011 [/b]prin ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare - cadru didactic alinalextd alinalextd Sunt profesor, n. 31.05.1950 , am o vechime de 39 ani,cand pot iesi la pensie la limita de varsta? Dar anticipat si cu ce penalizare? Odata proesorii puteau ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie depuse actele (dosarul) pentru pensie anticipata Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Sotia, cadru didactic, indeplineste conditiile de pensionare anticipata in luna martie 2016. Dar, ... (vezi toată discuția)