avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Timbrare cale de atac in cazul apelului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Timbrare cale de atac in cazul apelului

O intrebare:
la plata taxei judiciare de timbru pentru calea de atac, daca fata de partajul initial, una din parti mai renunta la o parte din masa partajabila (fata de cea initiala), acesta trebuie sa achite jumatate din masa partajabila initiala sau jumatate din ce contesta la calea de atac (poate contesta mai putin decat initial...)
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 17:17, 11 Februarie 2011
Taxa de timbru in calea de atac este de jumatate din cea "datorata " la fond.indiferent ca se contesta doar o parte din total.
Dupa primirea pronuntarii in cazul unui partaj prima etapa de contestare este calea de atac ?...sau se poate contesta si altfel evitand plata a jumatate din taxa judiciara de timbru achitata la fond ?
Prima cale de atac in cazul in care sunteti nemultumit de solutia de la fond este apelul.
Acesta se timbreaza cu 1/2 din taxa datorata la fond.
Nu aveti cum evita plata acestei taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa pronuntare ce urmeaza ? azi112010 azi112010 As avea si eu urmatoarele intrebari: - cum aflu ce se dispune la pronuntare (ni s-a spus ca in 5 zile) ? - dupa pronuntare, in cazul in care ceva nu este ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca nu ma multumeste hotararea primei instante insa nu mai pot achita o eventuala taxa judiciara de timbru? Lissa1 Lissa1 Buna ziua. Cu tot respectul, va rog, daca puteti, sa-mi acordati o cosultatie in legatura cu o situatie dintr-o cauza civila (partaj). - AM RAMAS CU DATORII ... (vezi toată discuția)
Daca depun apel la o hotarare judecatoreasca de partaj judiciar ... sorinmicu77 sorinmicu77 Daca depun apel la o gotarire judecatoreasca de partaj judiciar trebuie sa plătesc vreo taxa? Multumesc (vezi toată discuția)