avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa pronuntare ce urmeaza ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa pronuntare ce urmeaza ?

As avea si eu urmatoarele intrebari:
- cum aflu ce se dispune la pronuntare (ni s-a spus ca in 5 zile) ?
- dupa pronuntare, in cazul in care ceva nu este corect, care sunt caile de atac, costurile si termenele pana la care pot contesta rezolutia data (la pronuntare) ?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
azi112010, utilizator
Cel mai recent răspuns: azi112010 , utilizator 22:12, 11 Februarie 2011
pronuntarea o aflati de la arhiva instantei unde v-ati judecat sau de pe internet www.just.ro; calea de atac este cea a apelului sau recursului, in functie de obiectul cererii d-voastra - e mentionata in hotararea care va fi comunicata partilor; sunt si alte cai de atac speciale, dar nu ati oferit suficiente informatii; de regula calea de atac se timbreaza cu jumatate din taxa initiala de timbru; termenul de 10 sau 15 zile curge de regula de la comunicarea hotararii; dar daca a fost o ordonanta presedintiala termenul este de 5 zile si poate curge de la pronuntare sau de la comunicare...fiti mai explicit.
o sa vi se comunice decizia acasa. in ea scrie si cu ce se ataca si in ce termen. acest termen curge de la data postei de pe comunicare
Daca dvs. cunoasteti numarul dosarului, puteti accesa [ link extern ] .
Caile de atac difera in functie de natura spetei, iar termenele in functie de calea de atac.
Daca ati avut judecata la fond, veti primi acasa sentinta instantei de fond, la finele careia va fi precizata calea de atac si termenul in care va puteti exercita acest drept.
Costurile difera si ele. Astfel, pot fi taxe judiciare de tibru si timbru judiciar, onorarii de avocat, onorarii legate de anumite expertize. Nu sunt costuri fixe, variind in functie de natura spetei, de prevederile legale in ceea ce priveste texele judiciare de timbru etc.
Am avut judecata la fond, pe site-ul [ link extern ] ".

Multumesc.
Solutia pronuntata de instanta o aflati de la condica de sedinte, mai exact de la arhiva instantei la care v-ati judecat sau de pe portalul instantei respective.
Pronuntare in 5 zile nu exista, poate peste 5 zile de la data pronuntarii...ceea ce inseamna ca instanta a amanat pronuntarea inca 5 zile de la data pronuntarii.
In privinta cailor de atac precizati obiectul dosarului dvs. altfel nu avem cum sa "ghicim" in ce anume v-ati judecat...caile de atac sunt diferite.
Instanta nu pronunta niciodata o rezolutie, pronunta fie o sentinta, fie o decizie.
Reveniti cu detalii !

Alte discuții în legătură

Cuum este cu apelul? vicar vicar Buna ziua, astazi am avut ultima infatisare intr-un proces de partaj(urmind sa astept hotarirea judecatoreasca). Intrebarea mea este daca acea hotarire nu o ... (vezi toată discuția)
Control judiciar ??? arcopal arcopal Buna ziua,intr-un dosar civil de \"partaj bunuri comune\" dupa ce instanta s-a pronuntat pe fond, s-a facut o cerere de indreptare eroare materiala si lamurire ... (vezi toată discuția)
Partaj SLAMA CRISTINA SLAMA CRISTINA CCARE SUNT ETAPELE UNUI PARTAJ? (vezi toată discuția)