avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită lamurire leasing auto
Discuție deschisă în Executare silită

lamurire leasing auto

Salutari
Am si eu nevoie de niste lamuriri privind urmatoarea problema:
- in urma efectelor Legii 118/2010 mi-au scazut veniturile nemaiputand achita la timp si integral ratele de leasing la un autovehicul Passat, aflat in contract din septembrie 2007 (durata contractului de 6 ani) ajungandu-se ca in luna decembrie 2010 la o intarziere cu 2 luni rate leasing & CASCO contractul reziliindu-se din vina exclusiva a mea (utilizator), autovehiculul fiind recuperat (pe cale amiabila) de catre un reprezentant al unei firme de recuperari, acesta prezentandu-mi un act legal pentru a face aceasta
teoretic suntdator cele 2 rate restante plus inca o a 3-a fiind emisa inainte de recuperarea autoturismului si avand scadenta in perioada folosirii acestuia (practic in ziua returnarii masinii eram restant cu 3 rate leasing si CASCO)
La repetate apeluri telefonice de clarificare a situatie, consultantii nu imi ofera date privind situatia contractului, conditioneaza pentru clarificare achitarea ratelor restante, suma pe care la acest moment nu sunt dispus (nici nu o am integral) sa o achit
Va solicit dumneavoastra lamuriri privind aceasta situatie si anume:
- daca firma de leasing imi poate imputa aceste sume tinand cont ca autovehiculul avea o stare generala buna, 34.500 km rulaj (uzura teoretic normala pentru 3 ani si 4 luni) si teoretic suma achitata din totalul pretului masinii este undeva la 62% ???
- se mai poate recupera cota parte din acea suma achitata in situatia ca autoturismul ar fi evaluat (de catre societatea de leasing) ca valoare mai mare decat cea teoretic ramasa de achitat de catre utilizator ?
- taxa de prima inmatriculare plus TVA-ul aferent perceputa la llivrarea autoturismului se mai poate recupera ?
daca este cazul mai pot da detalii in plus privind contractul de leasing
cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:25, 12 Februarie 2011
Raspunsul la aceste intrebari, de regula, se afla in cuprinsul contractului dvs. de leasing.
Ca si practica, societatile pot solicita sumele restante, ramase de achitat daca acestea nu sunt recuperate prin "instrainarea/valorificarea" bunului mobil.
Nu cred ca se mai poate pune in discutie recuperarea sumelor reprezentand taxa de prima inmatriculare+tva-ul aferent sau alte aspecte/imprejurari considerate de dvs. a fi in avantajul dvs.-in speta-starea buna a autoturismului.

Puteti insa formula o notificare catre acea societate si le puteti solicita temeiurile juridice conform carora vi se solicita diferenta de pret, eventual sa solicitati respectarea unor clauze contractuale care va pot avantaja.
Trebuie doar sa studiati cu atentie contractul si sa gasiti acele clauze contractuale care va pot ajuta/avantaja-in situatia in care, acestea exista.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract leasing preluat de o societate de recuperare ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! O societate comerciala a contractat printr-un leasing un autoturism in decembrie 2005. Au fost platite ratele pana in mai 2009 iar in ianuarie 2010 ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco - leasing deniss_2008 deniss_2008 Buna seara. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am un contract de leasing a carui ultima rata s-a emis pe 02.05.2011 cu scadenta in 14.05.2011. In 2007 cand ... (vezi toată discuția)
Asig.casco DuracIonel DuracIonel Am un autoturism luat in leasing pe o per. de 6 ani,am achitat 4 ani inclusiv asig.CASCO. In ratele de leasing nu sunt luate in calcul asig.CASCO. Daca nu mai ... (vezi toată discuția)