avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract leasing preluat de o societate de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract leasing preluat de o societate de recuperare

Buna ziua!
O societate comerciala a contractat printr-un leasing un autoturism in decembrie 2005. Au fost platite ratele pana in mai 2009 iar in ianuarie 2010 a expirat contractul dar ratele au ramas neachitate. Autoturismul este in continuare la utilizator, acesta cerand o reesalonare catre societatea de leasing. Aceasta a trimis utilizatorul la o societate de recuperari creante. Daca nu am incheiat nici un contract cu aceasta societate de recuperare ce ar trebui facut in aceasta situatie pentru o reesalonare a datoriei si de ce pana acum nu a fost ridicat autoturismul? Mai ales ca datoria pe care o imputa cei de la recuperari este mult mai mare decat cea care ar trebui platita la societatea de leasing?
Cel mai recent răspuns: bob737 , utilizator 21:18, 3 Aprilie 2010
In functie de clauzele contractului de leasing, incepeti sa platiti ratele restante societatii de leasing, ignorand firma de recuperare.
Multumesc pentru promptitudine. Inca o intrebare, daca imi permiteti: ar mai fi o problema: au expirat si numerele de inmatriculare si nici una din cele doua societati( leasing si recuperare) nu ne da o solutie pentru a putea circula in continuare cu autovehiculul..
puteti achita ratele restante asa cum este firesc in baza contractului de leasing catre firma de leasing,dar in baza contractului incheiat intre firma de leasing si cea de recuperari debite va fi emisa catre utilizator(catre dumneavoastra) o factura care va cuprinde cheltuielile de recuperare.Asta pentru ca toate sumele platite dupa predarea contractului firmei de recuperare se considera platite ca urmare a diligentelor depuse de aceasta din urma.
Veti putea inmatricula autoturismul dupa achitarea intregului debit pentru ca atunci veti fi proprietarul bunului.Pana la acel moment sunteti utilizator conform contractului.Doar firma de leasing(adica proprietarul actual) poate prelungi valabilitatea numerelor de inmatriculare.
Solicitati firmei de leasing acest lucru, intrucat este obligatia sa contractuala.
Daca nu ati platit doua rate consecutive firma de leasing are dreptul sa va rezilieze unilateral contractul, sa-si recupereze masina si sa va oblige sa platiti si restul de rate restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire leasing auto iulianvictor iulianvictor Salutari Am si eu nevoie de niste lamuriri privind urmatoarea problema: - in urma efectelor Legii 118/2010 mi-au scazut veniturile nemaiputand achita la timp ... (vezi toată discuția)
Somatie executare leasing auto Savagabi Savagabi In septembrie 2008,am achizitonat prin leasing auto un autoturism logan.Pana in luna mai 2009 am achitat toate ratele la zi ,dar din cauza situatiei economice ... (vezi toată discuția)
Somati executare IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua In anul 2006 am incheiat ca persoana fizica un contract de leasing auto pe o perioada de 5 ani. Am achitat un avans de 20000 lei si un numar de 26 ... (vezi toată discuția)