avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare conditionata


Buna seara!Sotul meu este condamnat la 6 ani de inchisoare pentru furt calificat.De fapt inainte sa fie arestat a mai avut o fapta tot pentru furt dar i s-a dat cu suspendare 3 ani.Acum la ultima fapta tot la 3 ani a fost condamnat si i s-au adaugat si ceilalti 3 ani care erau cu suspendare.A fost arestat in septembrie 2009 si pana in prezent a executat 17 luni,insemnand 2 ani de inchisoare(8 luni la an).Vreau sa stiu daca exista sansa, in tara nostra, sa-l scot pe cautiune(stiu ca trebuie sa execute 2/3 din pedeapsa) si daca stiti cam la ce suma ar putea ajunge cautiunea,stiind ca prejudiciul furtului a fost in valoare de aproximativ 1300 de euro?Ce anume se ia in calcul atunci cand se stabileste suma pt cautiune?Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:26, 15 Februarie 2011
Nu exista posibilitatea cautiunii daca este in cursul executarii pedepsei. In legatura cu 8 luni la an, inseamna exact doua treimi din pedeapsa, din care se scad zilele de munca efectuate, dupa care poate depune cerere de liberare conditionata.
eumarian a scris:

Nu exista posibilitatea cautiunii daca este in cursul executarii pedepsei. In legatura cu 8 luni la an, inseamna exact doua treimi din pedeapsa, din care se scad zilele de munca efectuate, dupa care poate depune cerere de liberare conditionata.



Pedeapsa trebuie calculata la totalul de 72 luni,cate sunt curpinse in condamnarea de 6 ani,cat are de executat condamnatul
In aceasta situatie 2/3 din condamnare,inseamna 48 de luni.
Insa, daca presteaza munca si are un comportament bun se poate elibera conditionat dupa executarea a 1/2 din pedeapsa, adica 36 de luni.
cu cautiunea nu aveti nici o sansa deoarece este deja condamnat definitiv.
nu va sfatuiesc nici pe amanarea si nici pe intreruperea executarii pedespei sa nu mergeti pentru ca nu ati face altceva decat sa prelungiti agonia chiar daca se va aproba.
din 6 ani trebuie sa execute 4 din care se scad zilele considerate executate pe baza muncii prestate.
sotul dvs sunt convins ca deja stie aspectele acestea, de aceea ar fi indicat sa iasa la munca ,sa se inscrie la cursuri de calificare,sa-si continuie studiile daca este cazul astfel incat sa castige cat mai multe zile si ca sa aiba o mai mare posibilitate sa fie admis la comisia de liberare conditionata cand se va implini termenul.
aveti grija ca din punctul meu de vedere si libererea conditionata la jumatate de pedeapsa este doar o pierdere de bani deoarece nu se va aproba .
succes
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
doberv, utilizator
Buna ziua!In legatura cu cautiunea...am citit pe net ca acum cativa ani niste vamesi au fost arestati pentru CORUPTIE si li s-a aprobat eliberarea conditionata pentru care li s-au cerut 7200 lei de caciula.Nu inteleg... e mai grav FURTUL CALIFICAT decat CORUPTIA???Acum in cazul unui furt calificat de ce nu s-ar putea face acelasi lucru?De ce se face diferenta?Eu asta nu inteleg....Sotul meu participa proiectele care se desfasoara acolo si iese si la munca si am inteles ca datorita acestor aspecte se scad 7 zile la luna din pedeapsa!Ce nu am mai inteles eu inainte sa fie condamnat definitiv este de ce pedeapsa i s-a dat prin adunare si nu prin contopire.Eu asa stiu ca atunci cand faptele intra in aceeasi categorie(in cazul lui: furt calificat) se contopesc si nu se aduna! Va multumesc!Duminica frumoasa!

Alte discuții în legătură

Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Transfer roman condamnat in strainatate si computare pedepse avylex avylex Buna ziua! Va rog tare mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Doresc sa stiu daca se poate face 100% computarea pedepselor sa stiu daca se merita sa se ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse GeorgeG GeorgeG Buna ziua. In cazul unei cereri de contopire pedepse, daca pentru una dintre pedepse (cea mai mare) a fost pronuntata liberarea conditionata, se poate ... (vezi toată discuția)