avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte aditionale act constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte aditionale act constitutiv

De-a lungul ultimilor ani, am facut mai multe acte aditionale la actul constitutiv (schimbare locatie, adminstrator, etc).

Trebuia sa duc la ORC fiecare act aditional si intreg actul refacut de fiecare data? Eu l-am dus doar la notar pentru autorizare.
Daca da, ma pot ocupa acum de acest lucru. Vor fi repercursiuni oare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ellabv_68 , utilizator 06:48, 18 Martie 2013
Cind faceti o modificare care impune si modificarea actului constitutiv, il duceti la ORC si il actualizati in acel moment.
Legea societatilor comerciale prevede ca orice modificare in actele constitutive ale societatii trebuie inregistrata in Registrul Comertului (pentru publicitate fata de terti) in termen de 15 zile de la semnarea actului. Exista si sanctiuni administrative (amenzi) pentru nedepunerea la ORC in termenul prevazut de lege a modificarilor intervenite in actele constitutive ale societatilor. Din "fericire", aceste amenzi nu prea se aplica.
Apelez la d-voastra cu rugamintea de a ma lamuri cu privire la:

SRL infiintata in 1994 cu mai multi asociati.
In decursul anilor a ramas un singur asociat pentru care au fost intocmite Acte Aditionale la Statut si Contract de societate, inregistrate la Reg.Comertului.
Nu s-a facut Act Constitutiv Actualizat.

Ma aflu in situatia de a schimba obiectul principal de activitate si de a revoca un administrator, motiv pentru care voi intocmi un Act Aditional la Statut si Contract Societate si un Act Costitutiv Actualizat.

L 31/1990 modificata prin L 441/2006 art.204
(4) După fiecare modificare a actului constitutiv, administratorii, respectiv directoratul, vor depune la registrul comerţului actul modificator şi textul complet al actului constitutiv, actualizat cu toate modificările, care vor fi înregistrate în temeiul hotărârii judecătorului-delegat, cu excepţia situaţiilor stipulate la art. 223 alin. (3) şi la art. 226 alin. (2), atunci când înregistrarea va fi efectuată pe baza hotărârii irevocabile de excludere sau de retragere.

Intrebare1 : In Actul Constitutiv pe care il intocmesc acum trebuie sa introduc toate Actele Aditionale inreg. anterior la Registrul Comertului sau doar situatia actuala ( cu un singur asociat) si modificarile pe care le facem acum?


(5) Oficiul registrului comerţului va înainta din oficiu actul modificator astfel înregistrat şi o notificare asupra depunerii textului actualizat al actului constitutiv către Regia Autonomă «Monitorul Oficial», spre a fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, pe cheltuiala societăţii.

Intrebare 2: In M.Of. se va publica doar Act Aditional cu modificarile intocmite acum sau tot Actul Constitutiv ?

Intrebare 3. La intocmirea Actului Constitutiv mai folosesc sintagma al Societatii Comerciale x SRL ?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
angizah, utilizator
Actul constitutiv( actualizat la data de .... ) va cuprinde: numele unicului asociat,sediul firmei, durata societatii, obiectul principal, obiectele secundare, capitalul social(valoarea lui cu nr de parti sociale...), administratorul. O sa va ajute mult daca solicitati un certificat constatator( de 45 de lei) de la Registru. Acolo sunt toate datele la zi.
Veti intocmi act aditional cu art1. - schimbarea obiectului de activitate principal acesta urmand a fi ..... , iar obiectul de activitate ....(care este acum principal) va compelat obiectul de activitate al societatii.

art.2. se revoca din functia de administrator, incepand cu data de ...., dl....


In M. Of. se publica doare actul aditional.

.... in ceea ce priveste sintagma parerea mea este ca puteti s-o folositi. SOCIETATE COMERCIALA nu trebuie sa faca parte din denumirea societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare suciu_diana suciu_diana Buna ziua, care sunt pasii de urmat pentru completarea actului constitutiv, al unui SRL, cu mai multe coduri CAEN si inregistrarea acestuia la Reg Com? ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa imi dati si mie un model de revocare din functie al unui administrator la un SRL. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Hotarare aga pentru retragere administrator si schimbare de nume Valentina_D Valentina_D Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, cum trebuie sa fie facuta hotararea AGA in cazul in care unul dintre asociati isi schimba numele prin casatorie si ... (vezi toată discuția)