avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Valoarea maxima admisa a decibelilor, orele de liniste
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Valoarea maxima admisa a decibelilor, orele de liniste

BUNA...am sa incep cu inceputul.Sunt detinatoare de PECHINEZ, in apartament cu 4 vecini comuni..., din acestia unul binevoitor tot suna la politia locala, iar acestia de 2-3 ori pe saptamana imi vin ba cu avertizare ba cu amenda.M -am luptat cu art.15 lit a, care zice sa am acordul vecinilor cu pereti comuni.., dar cum ziceam 3 din 4 , semnaturi am..., acum asta lege nu-i mai valabila, a aparut legea61.Intrebarea mea ar fii? intre ce ore nu am voie nici eu nici catelul sa facem galagie, si decibelii permisi in apartamentul meu cat e max.(uitasem.. de cate ori mergem de acasa catelul latra max. 3-5 minute), suficient ca binevoitorii sa puna mana pe telefon si sa- mi cheme politia.::(( L-am indragit pe acest catel si eu si fica mea , deci nici nu as vrea sa aud sa....SCAPAM DE EL ....MULTUMESC ANTICIPAT CELUI CARE MA POATE AJUTA
Cel mai recent răspuns: mulcutan , utilizator 18:59, 16 Februarie 2011
cautati sa il lasati cuiva in grija cat sunteti plecati k el s-ar putea sa latre la fiecare zgomot care il aude pe la usa. chiar nu sunt solutii.
oare daca aveati un copil ce plangea poate mai mult decat altii, ma intreb ce pretentii aveau vecinii, sa-l adormiti cu cloroform?
incercati sa nu-i deranjeze cainele intre 22 si 8, si in intervalul de pranz dupa cum ati stabilit la bloc... 14-16, sau cum e
Saracutul catel, nu este de vina, asa fac aproape toti cateii lasati singuri, si in plus pot sa fie zgandariti si la usa, deci provocati.Cei care v-au dat amenda , trebuiau sa constate ca latratul nu este permanent, pt.a se masura db.este nevoie mai mult decat un ham-ham.
Incercati sa vorbiti cu vecinii, sa le explicati, sa-i imprieteniti cu catelul.Mai rau fac aparatele de aer conditionat, atarnate pe pereti, muzica data tare, bocanitul tocurilor pe parchet, si atatea altele, care ne macina zi de zi si nu se observa.
Deci cred ca ar trebui sa vorbiti cu vecinii, din sufle si din inima.Am devenit atat de rai incat ne varsam necazul pe un catel care latra, pe un maidanez(care-i vina lui ca e maidanez)sau pe orice nu ne poate raspunde.Nu renuntati la catel-e un sufletel:love1:
Va multumesc tututror pt. sfaturi, dar problema e ...chiar nu am cui sa-l las cat suntem plecati, si intreband de la ceilalti vecini, .catelul nu latra la orice miscare, iar cu binevoitorii nu ai cu cine sa vb. normal (nici nu ne salutam ), si totusi legea 61 nu poate fi atacata in instanta???, adica catelul nu latra intre orele 6-20, decibelii de galagie admisi nu cred ca-i depaseste??? CE ZICETI????
Legea nu poate fi atacata in instanta.Eventual la Curtea constitutionala(glumesc).
Sa va dea in judecata, sa ceara expertiza ca sa dovedeasca db.
Daca vin cei cu amenda, sa le cereti dovada db.-altfel fac abuz de putere-a functiei pe care o au(daca ar fi lucruri serioase , nu s-ar prezenta atat de degraba)
Sa specifice clar cu ce aparat au masurat , metodele de masurare(ii intrebati ca sa aratati ca stiti despre cum se masoara db.).
Si incercati sa educati un pic pe ham ham.Sunt mai inteligenti, de multe ori, ca bipedele.incaltate, cu db.la claxoane de tremura peretii, cu db.la baruri, etc

Alte discuții în legătură

Amenda pentru tulburarea linistii publice simona_iuliana simona_iuliana buna ziua. am un caine lup,care din cand in cand mai latra,urla cand sunt plecata la munca. astazi ma sunat vecinul meu sa-mi spuna ca a venit politia pt ca am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii jade_jade jade_jade buna seara, vreau si eu un sfat, vecinul de sub mine m a reclamat ca face cainele galagie. am un teckel de 9 luni.si stiti cum sunt catelusii.. se joaca,mai ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liniste bogdan cristea bogdan cristea SPUNETI-MI,VE ROG,CE POT FACE IN SITUATIA IN CARE,LOCUIESC IN MUNICIPIUL SUCEAVA,INTR-UN CARTIER CU CASE. In spatele casei,chiar sub peretele casei,vecinul ... (vezi toată discuția)