avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... garaj construit pe teren proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

garaj construit pe teren proprietate

Am reusit sa intabulez casa si gradina.In gradina mea, inainte de 1989, comunistii au ridicat un buncar de gunoi, din ciment.Acesta a fost transformat de un inginer care lucra la IGO in garaj,(ilegal) turnandu-i un acoperis si punandu-i usi.Inginerul s-a mutat, a vandut apartamentul SI garajul.Persoana care are acum garajul in stapanire se stie cu musca pe caciula, stie ca terenul nu-i apartine, stie ca-i al meu.Acum , dupa ce am intabulat gradina pot sa-mi recuperez si bucatica unde e garajul?Pot cere garajul pe motiv ca "terenul castiga constructia"?Sau, mai exact, ce pot face?
Cel mai recent răspuns: emilia73 , utilizator 12:20, 31 Iulie 2009
La momentul la care s-a construit acel buncar/garaj, cine era proprietar al terenului? Cine sunt "comunistii"?:D Ce va doriti acum, sa dispara garajul sau sa va ramana dvs.?
Daca vreti sa dispara, puteti sa faceti plangere la Primarie la urbanism, cum ca o constructie fara autorizatie a fost ridicata pe terenul dvs, ei pot dispune demolarea ei, dar e mai complicat, ca pana la urma cine e constructorul?
Puteti sa-i interziceti accesul actualului detinator al garajului.
Puteti si sa demolati dvs. constructia, dar e greu de stabilit daca si cui puteti pretinde despagubiri pentru aceste cheltuieli.
Inginerul a vandut un bun care nu era al lui, actualul detinator se va indrepta impotriva inginerului daca vrea sa recupereze o parte din pretul achitat pentru apartament si garaj.
La momentul la care s-a construit acel buncar/garaj proprietar era matusa mea, cea de la care am acum casa si gradina.Comunistii sunt tovarasii comunisti care au guvernat tara pana1989 , si care au construit acel buncar pe terenul matusii fara acordul ei, fara sa fie terenul expropriat.Varianta care-mi convine cel mai mult este ca acel garaj sa-mi ramana mie.Cum trebuie sa procedez?E suficienta o plangere la primarie, la urbanism sau trebuie sa-l dau in judecata si sa-l evacuez?
Va judecati si platiti contravaloarea garajului.Castigati procesul.
Da, puteti sa faceti o actiune in justitie pentru redobandirea proprietatii, a "bucatii de brazda" dar el probabil va pretinde sa-i platiti valoarea investitiei facute.Valoarea garajului va trebui restituita.
Nu actualul detinator a construit garajul, ci "comunistii" - vreo regie de curatenie a orasului, plus acoperisul pus de "inginerul de la IGO". Sunt constructori de rea-credinta, care au tulburat folosinta proprietatii. Si apoi mai este c-val lipsei de folosinta pentru teren, cel putin pe ultimii 3 ani anterior introducerii actiunii, care ar putea sa fie pretinsa de proprietara terenului...

Alte discuții în legătură

Teren revendicat cu constructii pe el ContSters72658 ContSters72658 vreau sa cumpar un teren care a fost atribuit proprietarului in urma unei revendicari.Pe el se afla niste garaje construite cu autorizatie de la primarie, ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea amplasamentului constructiei,aceasta ajungand pe terenul altui proprietar zeudy24 zeudy24 buna,dintr-o eroare a constructorului,si a mea,casa mea rezulta a fi construita,cu 7metri inafara terenului meu,pe terenul altui proprietar,care la inceputul ... (vezi toată discuția)
Constructii abuzive pe teren privat gameoversrl gameoversrl Detin TITLU DE PROPRIETATE pe un teren pe care se afla cateva garaje construite inca din regimul comunist dar pentru care nu exista documente. Intr-o perioada ... (vezi toată discuția)