avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Marirea cuantumului pensiei in cazul in care publici o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Marirea cuantumului pensiei in cazul in care publici o carte

Buna seara,
Am inteles ca exista o reglementare care ar prevede ca in cazul in care o persoana publica o carte (si are inclusiv acel numar ISBN) poate obtine o marire a pensiei.
Este adevarat? Care este textul legal care reglementeaza aceasta situatie?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sebby_ro , utilizator 08:49, 15 Februarie 2011
nu exista nici un text de lege care sa prevada asa ceva ....
Cred ca ar trebui sa va adresati Uniunii Scriitorilor,daca sunteti membru.Exista acolo ceva in statur referitor la acest lucru.
Va multumesc pt raspuns, domnule Mester!
Intr-adevar, am gasit acum, legea 8/2006 acorda o indemnizatie de 50% a pensiei lunare pensionarilor care sunt inscrisi intr-o uniune de creatie (recunoscuta ca atare de lege, cu personalitate juridica) asa cum este fosta Uniune a Scriitorilor, actuala Societate a Scriitorilor.
inca o data, multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea8/2006 si legea 223/2015 ContSters377161 ContSters377161 Va rog frumos sa ma lamuriti. Ma numesc Radu si sunt pensionar MApN si beneficiez de indemnizatie pe Legea 8/2006 fiind membru UCIMR. Din 1 ian pensia mea ... (vezi toată discuția)
Reducerea drepturilor banesti se aplica si beneficiarilor de drepturi reparatorii cu caracter necontributiv? liliana petrisor liliana petrisor Cf. \"Legii nr. 8/2006 privind instituirea indemnizatiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membrii ai uniunilor de creatori legal constituite si ... (vezi toată discuția)
Drept de habitatie Liliabdela Liliabdela Vă rog frumos sa-mi spuneti ce drept de sedere are o persoana care are domiciliul (pe perioadă determinată sau nedeterminată) intr-un imobil care după ... (vezi toată discuția)