avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... reducerea drepturilor banesti se aplica si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

reducerea drepturilor banesti se aplica si beneficiarilor de drepturi reparatorii cu caracter necontributiv?

Cf. "Legii nr. 8/2006 privind instituirea indemnizatiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membrii ai uniunilor de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica" (incadrata in categoria drepturilor cu caracter necontributiv), beneficiez de o astfel de indemnizatie. Intra sub incidenta OUG de reducere a salariilor, pensiilor si altor drepturi sociale?
Cu multumiri anticipate,
Arh. Liliana Elza PETRISOR
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:26, 23 Iunie 2010
Se va reduce si cuantumul acestor indemnizatii, dar nu pentru ca fac obiectul proiectului de lege privind stabilirea unor masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Potrivit art. 1, alin. (2) din Legea nr. 8/2006, cuantumul indemnizatiei reprezinta echivalentul a 50% din pensia cuvenita titularului sau, dupa caz, aflata in plata la data solicitarii. Diminuandu-se valoarea punctului de pensie, se diminueaza pensia, deci si indemnizatia.

De altfel, art. 1, alin. 2 ind. 1 din Legea nr. 8/2006 prevede urmatoarele:
Cuantumul indemnizaţiei se modifică ori de câte ori se modifică pensia titularului, ca urmare a modificării valorii punctului de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salariu liliana petrisor liliana petrisor Va rog sa-mi elucidati urmatoarea dilema: Daca: - beneficiez de pensie pentru limita de varsta din martie 2005 - beneficiez de \"indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)
Legea 118/2010 alinaeliza alinaeliza BUNA ZIUA, O asociatie intercomunitara --- persoana juridica de drept privat se incadreaza in noua leze 118/2010. adica, se vor micsora salariile cu 25%. (vezi toată discuția)
1% - 25%? Darie Tudor Darie Tudor In prezent, pentru participarea la lucrarile comisiei de concurs, precum si la cele ale comisiei de solutionare a contestatiilor, membrii acestora au dreptul ... (vezi toată discuția)