avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de habitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de habitatie

Vă rog frumos sa-mi spuneti ce drept de sedere are o persoana care are domiciliul (pe perioadă determinată sau nedeterminată) intr-un imobil care după decesul proprietarului urmează a fi vândut? Mentionez că persoana nu are drept de proprietate asupra locuintei în cauză. Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 17:56, 6 Februarie 2017
Simplu fapt ca are inscris in cartea de identitate domiciliul la o anumita adresa, nu confera unei persoane niciun drept de sedere la respectiva adresa.
Multumesc foarte mult! Problema este, că persoana respectivă nu vrea să plece de bunăvoie. Ati putea să-mi precizati articolul de lege pe care se bazează răspunsul dv: ''Simplu fapt ca are inscris in cartea de identitate domiciliul la o anumita adresa, nu confera unei persoane niciun drept de sedere la respectiva adresa. ''
Nu exista text de lege care sa reglementeaze lipsa dreptului, in schimb exista texte care recunosc si apara dreptul de proprietate.

Ca sa stai intr-o locatie trebuie sa ai un titlu - de proprietate, de locatiune, de uzufruct etc., titlu care poate fi legal sau conventional.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul in cartea de identitate - documentele cu care se poate face dovada adresei Ares-3 Ares-3 Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul din următoarele documente, prevăzute de legislaţia română în vigoare: 1.contractul de ... (vezi toată discuția)
Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)
Primire persoana in locatie emynem07 emynem07 As dori sa iau in locatie o persoana a carui carte de identitate a expirat si nu are documente legale asupra locuintei unde sta. Mentionez ca persoana nu ... (vezi toată discuția)