avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scoaterea de la plata intretinerii pt persoane plecate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scoaterea de la plata intretinerii pt persoane plecate din tara

Buna ziua!
Avem un vecin in bloc a carui sotie este plecata in Italia. El a facut cerere pentru ca sotia lui sa fie scoasa de la plata TUTUROR cheltuielilor de intretinere, inclusiv cele comune, pentru reparatii, intretinere. Are si copii dupa actele de rezidenta in Italia ale sotiei: carte de identitate si dovada de rezidenta.
Poate fi scoasa de la plata TUTUROR cheltuielilor sau ii raman de plata cele comune?
Precizez ca suntem asociatie de locatari, nu de proprietari.
Va multumesc anticipat!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:38, 16 Februarie 2011
Indiferent ce fel de asociatie este, cheltuielile se impart la fel.
Persoana care lipseste din apartament va fi scoasa de la plata cheltuielilor care se impart pe numar de persoane (electricitate, gaze, salubrizare).

Nu inteleg cum poate sa fie scoasa de la plata cheltuielilor comune?
La plata intretinerii va fi pusa persoana care locuieste in apartament pentru cheltuielile care se impart pe numar de persoane si in plus cheltuielile care se impart in functie de suprafata apartamentului.

Persoana care e plecata in Italia nu a plecat cu jumate de apartament dupa ea.
Nu mai raspundeti daca nu cunosteti raspunsul in temeiul legii.
1 Asociatiile de locatari nu mai exista in temeiul prevederii OG85/2001, care prevedea clar ca de la data intrarii in viguare se da teren 1 an pentru reorganizarea asociatiilor de locatari in asociatii de proprietari. Ce este asociatia de proprietari si care este diferenta! asociatia de proprietari definitie si denumire rezervata de legea 114/1996 modificata prin L 145/1999, anexa II definea asociatia de proprietari ca fiind organiztia proprietarilor dintr-o CLDIRE. Este normal sa fie asa din moment ce nmai proprietarii pot dispune in proprietatea lor. In cazul cladirilor comdominiale este clar ca hortarrile se ia in temeiul legii in functie de cota parte indiviza detinuta de proprietarul spatiuli privat din comdominiu, numai ce priveste administrarea.In concluzie daca sunteti proprietari ori majoritatea proprietari va lasati inselati de o entitate care non est in actum.
@ Cotele de cheltuieli comune care se repartizeaza pe peroane, respectiv, salariul personalului de curațenie si cheltuilei de curatenie, nu se pot impune persoanelor care fac dovada ca nu locuiesc efectiv mai mult de 15 zile pe luna. Celelete cheltuieli banuiesc ca sunt contorizate pe fiecare apartament. Daca nu sunt contorizate este normal ca personele care lipsesc sa nu fie impuse la plata, din moment ce nu consuma. Cheltuieleile ce tin de treparatii si intretinerea in buna stare a cladirii se impun pe proprietate in cota parte indiviza, adica in functie de suprafata inscrisa in actul de cumparare al apartamentului, spatiului.
2.
V-as putea face aceeasi recomandare!
Legea poate recomanda orice, important este ca vechile asociatii de locatari sa se fi transformat in asociatii de proprietari, ceea ce in realitate nu s-a intamplat in totalitate.

Utilizatorul intreaba cum se face impartirea cheltuielilor in cazul unei persoane plecata din apartament si eu i-am raspuns.
Pentru stiinta dv. legea dupa care functioneaza o asociatie de proprietari este Legea 230/2007 si HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii.

Salariul femeii de serviciu se imparte, ca si celelalte salarii in functie de cota-parte indiviza.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
elga50, moderator
olivern a scris:
Asociatiile de locatari nu mai exista ....

Eu am inteles ca toata lumea are dreptul la un trai decent, paremi-se conform Constitutiei.
Ce ziceti oare este adevarat!?
Cat priveste asociatiile de locatari, acestea exista si functioneaza in toata tara.
Cu siguranta ceea ce spuneti nu este adevarat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - cheltuieli comune auricaa auricaa Buna ziua. Am un apartament proprietate personala, in care nu locueste nimeni, fiind plecata in strainatate de mai multi ani. Ce cheltuieli comune sunt ... (vezi toată discuția)
Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)
De care cheltuieli este scutita o persoana scoasa de la intretinere? camelia constantin camelia constantin Ma numesc Camelia Incepind cu luna MAI 2010 am scos 2 pers. de la intretinere noi fiind 3 au plecat la tara pentru toata vara.Administratora mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)