avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de proprietari - cheltuieli comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de proprietari - cheltuieli comune

Buna ziua. Am un apartament proprietate personala, in care nu locueste nimeni, fiind plecata in strainatate de mai multi ani. Ce cheltuieli comune sunt obligata de lege sa platesc in acest caz, si care este baza legala? Pot face o cerere catre asociatia de proprietari sa fiu scoasa de la cheltuielile comune avand in vedere ca eu nu stau in apartament ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:12, 23 Februarie 2012
Cota de intretinere este alcatuita din:
- cheltuieli cu consumul; in cazul dv. acestea sunt 0 (zero) - apa contorizata, caldura contorizata si anume numai partea individuala pe calorifere;
- cheltuieli repartizate pe numar de persoane; in cazul dv., daca ati facut cerere de scoatere de la intretinere, acestea sunt 0 (zero) - gunoi, gaze, electricitate;
- cheltuieli repartizate pe cota-parte indiviza (suprafata); acestea sunt obligatoriu de platit chiar daca lipsiti din apartament - caldura in spatiile comune si tevile verticale din apartament, salarii si indemnizatii, lucrari de intretinere si reparatii pe proprietatea comuna, service ascensor, service interfon, service monitorizare video (daca e cazul), diferente de apa, daca dupa regulamentul asociatiei, acestea se repartizeaza pe cota-parte indiviza.

Baza pentru aceste repartizari si plata cheltuielilor este HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.

Deci nu puteti cere decat sa fiti scutit de la plata cheltuielilor pe numar de persoane si numai atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere mari112 mari112 Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Obligatii la plata intretinerii Richards Richards Am mostenit,impreuna cu sora mea,un apartament situat la etajul1 dintr-un bloc fara parter,dotat cu apometre.De peste un an,nu locuieste nimeni acolo si avem ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)