avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nr de ore lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nr de ore lucrate

angajatii mei lucreaza 2 zile a cate 12 ore dupa care au 2 zile libere.
ma poate ajuta cineva sa-mi spuna daca e legal sa-i tin asa la munca si cum ar fi corect sa-i pontez?
ideea e ca se lucreaza de obicei asa in restaurante si nici nu vor sa lucreze altfel, adica doar cate 8 ore/zi.
multumesc
Cel mai recent răspuns: gigi.ghiga , utilizator 12:58, 16 Februarie 2011
Legal este ca dupa o tura de 12 ore sa beneficieze de cel putin 24 de ore libere.

ART. 112
(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unitati sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durata zilnica a timpului de munca mai mica sau mai mare de 8 ore.
(2) Durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.
Asa zice Codul muncii. Ca recomandare, cel mai simplu e sa stabilesti ture de 12 ore cu o zi libera dupa, asa zisul program "12 cu 24" si pontezi ca atare. Nu e bine sa te complici cu pontaje fictive de genul pontaj uniform de 8 ore pe zi. Pontajul este act care poate deveni proba in instanta impotriva celui care-l intocmeste. Exemplu, angajatul comite o infractiune in timpul liber si la societate apare pe pontaj...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Repaus minim dupa tura de 12 ore noaptea Iryna28 Iryna28 Buna ziua, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca un angajat lucreaza in ture de 12 ore (7:00-19:00 si 19:00-7:00) si dupa tura de zi (7:00-19:00) ... (vezi toată discuția)
Program de lucru hotel restaurant sim_ivasciuc sim_ivasciuc Am o mare problema cu pontajul personalului din locatie si as aprecia foarte mult sugestiile dvs. Momentan dispunem de: - 3 ospatri - 4 bucatari - 3 ... (vezi toată discuția)