avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantie telefon completata cu omitere de informatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantie telefon completata cu omitere de informatii

Anul trecut am achizitionat un telefon Nokia de la o firma gsm. Cand am primit certificatul de garantie nu am observat ca seria bateriei nu este completata in casuta prestabilita si este trecuta doar modelul respectivei baterii.

De curand am dus telefonul in service autorizat pentru a face un update de soft. Dupa o zi de la ridicare, am observat ca bateria telefonul tine mult mai putin :((. Am adresat o plangere la protectia consumatorului pentru schimbarea bateriei - starea telefonului cu sigiliu pe ecran si pastrat in husa de la cumparare lasa de dorit in comparatie cu bateria julita si zgariata.

Intrebarea mea este: cum pot dovedi ca bateria mi-a fost inlocuita din moment ce pe certificatul de garantie este omisa seria bateriei? Faptul ca l-am semnat la primire ii absolva de orice obligatii? Pot sa imi cumpar alta baterie, chiar alt telefon, dar nu vreau sa fiu furat si vreau sa lupt pentru dreptul meu. X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters49219 , utilizator 09:34, 13 Mai 2008
eventual va puteti duce la firma de GSM de unde ati cumparat telefonul cu certificatul de garantie si sa-i rugati sa-si verifice gestiunea pt a completa certificatul de garantie. E clar ca la momentul la care vi s-a vandut mobilul ei s-au scazut din gestiune atat cu tel cat si cu bateria seria ... asa ca nu ar trebui sa le fie greu ci numai sa aiba bunavointa. Daca obtineti completarea certificatului de garantie va puteti intoarce impotriva service-ului si dovedi ca v-a fost schimbata bateria.
Multumesc pentru raspuns. Am incercat insa pachetele care includ telefonul, bateria, cablul de date etc nu vin prestabilite, cel putin asa zic ei. Si nu au o evidenta a bateriilor care se vand cu telefonul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema service laptop cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Acum cateva luni am cumparat un laptop care s-a stricat. Fiind in garantie, l-am lasat la firma de la care l-am cumparat pentru a fi trimis la ... (vezi toată discuția)
Telefon stricat de cei de la garantie... medeeathing medeeathing Buna ziua, acum cateva zile am dus si eu un telefon la reparat fiind in garantie (\"garantie pe viata\" de la Cosmote).Acestia au preluat telefonul si l-au ... (vezi toată discuția)
Retragere garantie allview ayko5 ayko5 Am cumparat pe la jumatatea lunii iunie un telefon Allview X2 soul Mini de la RDS RCS cu abonament, dupa 2 luni am intampinat probleme cu display-ul ... (vezi toată discuția)