avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... doua rca-uri
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

doua rca-uri

Buna seara! Am si eu urmatoarea speta. O persoana incheie cu o societate de asigurare o polita de asigurare obligatorie, cu plata in 4 rate. Intarzie la plata celei de-a doua rate cu 2 saptamani. Se duce la sediul societatii de asigurare unde i se spune ca a circulat fiind in neregula, a intarziat la plata si trebuie sa incheie o noua polita, cea veche anulandu-se. Omul, asa face. Incheie alta si plateste ratele la cea noua. Acum, se trezeste cu actiune in pretentii pentru plata celei vechi. Se poate sa platesti 2 asigurari obligatorii in acelasi timp, pt. aceeasi masina si la aceeasi societate?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters194646 , utilizator 07:51, 24 Februarie 2011
Nu este corect. Eventual se puteau plati penalizari la prima. Faceti o sesizare la ei si daca nu va dau un raspuns favorabil ii puteti actiona in instanta.
Din cate am inteles din expunerea dvs. vechiul RCA era expirat daca nu s-a platit rata. In momentul cand ati incheiat al 2-lea RCA prima polita nu mai era valabila fiind reziliata prin neplata
As dori, daca ma puteti ajuta, sa-mi spuneti care este textul de lege care prevede ca expira prima polita daca nu s-a platit rata? Societatea l-a dat pe om in judecata pe actiune in pretentii pt. plata acelei polite...desi omul facuse alta. Suma e destul de mare...vreo 270 lei debit si 2.000 lei penalitati.
Care este documentul care sta la baza intelegerii intre parti? Acolo e de ''umblat'' , daca e prevazut in clar ca neplata atrage dupa sine nulitatea atunci este corect dpdv legal chiar daca e vb de 2 polite la acea societate. Repet, comunicati-mi actul care a stat la baza intelegerii intre parti.
Nu mi se pare nimic deplasat la ecuatia descrisa de dvs.

O seara buna
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
pop sorin, utilizator
Polita RCApt persoane fizice se plateste integral pt minim 6 luni si nu inteleg cum aveati de platit polita in rate? Si in conditiile de asigurare atasate la polita scrie clar ca neplata ratei scadente nici dupa expirarea termenului de gratie duce obligatoriu la decaderea din drepturi a politei pentru neplata. Dar asta in cazul politelor CASCO si nu RCA. Dupa clarificarea acestui aspect mai putem discuta.

Alte discuții în legătură

Doua polite rca ContSters121815 ContSters121815 Un angajat al unei societati comerciale a incheiat un contract de asigurare RCA, pentru un autoturism proprietatea S.C., pe o perioada de 1 an, cu plata in 4 ... (vezi toată discuția)
Lesing auto bondoc lenuta bondoc lenuta Cum sa procedez.? In 22.04.2010 am incheiat cu ASIROM polita casco auto lesing. Am predat o copie a politiei la BCR Leasing-Pitesti si o copie la BCR ... (vezi toată discuția)
Casco omniasig sss17 sss17 Salutare! Am o polita casco la omniasig din august 2009. in februarie am avut o dauna la masina am facut toate actele pentru a baga masina in service si am ... (vezi toată discuția)