avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare/schimb de apartamente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare/schimb de apartamente

Am un apartament cu 2 camere si vreau sa-l schimb cu unul cu 3 camere + diferenta si vreau sa stiu ce fel de contract se face de schimb , de proprietate sau ambele precum si daca taxele notariale se aplica la valoarea totala de piata a apartamentului sau numai la diferenta pe care trebuie s-o platesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
nikosbab28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 11:03, 18 Februarie 2011
Incercati sa formulati intrebarea, in scris, apoi apasati optiunea "publica mesaj"....
Va fi un contract de schimb pe care il va face notarul. Cu privire la taxe, de fapt, cu privire la intreaga dumneavoastra problema obtineti foarte usor informatii daca va deplasati la un notar in localitatea dumneavoastra.

Succes!
se va incheia un contract de schimb imobiliar cu sulta, daca nu va fi schimb pe schimb, iar cu privire la taxe AMBELE parti veti avea de platit cate: 40 lei cf de autentificare, impozit pe ven. din transf. propr. 2% sau 3% din valoarea imobilului, onorariu si taxa de intabulare care este 0,15% din valoarea imobilului, dar nu mai putin de 60 lei pe imobil.
dvs veti plati onorariul notarial raportat la valoarea apartamentului pe care il dobanditi si impozitul raportat la valoarea apartamentului pe care il cedati, si viceversa pentru copermutantul dvs.
...onorariul e unul singur raportat la cea mai mare valoare dintre imobile si amplificat cu 25 %, onorariu care se imparte intre coschimbasi in principiu i/2 fiecare...

Alte discuții în legătură

Taxele la schimbul de apartament cu garsonierã amadeus_121 amadeus_121 Vreau să schimb apartament cu 2 camere cu o garsonieră plus diferenţa (sulta). Doresc să ştiu dacă se face contract de schimb sau două cantracte de ... (vezi toată discuția)
Schimb de locuinta taxe de impozit sivan sivan Buna ziua, Doresc sa schimb fac un schimb de locuinta, garsoniera cu 2 camere , fara nici o diferenta de plata. Intrebarea mea este urmatoarea. Ce mai ... (vezi toată discuția)
Schimb de locuinta storm4all storm4all Se da speta urmatoare: un proprietar de garsoniera conf 3 face schimb de locuinta cu un proprietar de apt 3 camere conf 3- [b]fara sulta[/b]; Garsoniera este ... (vezi toată discuția)