avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Persoana juridica vinde imobil cu TVA sau fara TVA ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Persoana juridica vinde imobil cu TVA sau fara TVA unei persoane fizice / juridice ???

SC (platitoare de TVA) achizitioneaza ( fara TVA) - 2007 - in urma unei licitatii- prin lichidator judiciar- un imobil compus din Cladire + teren aferent (curti constructii). Asupra imobilului in decursul anilor si pana in prezent nu s-au efectuat renovari sau alte imbunatatiri. Imobilul a fost reevaluat - conform obligatiei - la 3 ani de la data achizitionarii. In 2011, iulie - societatea doreste sa-l vanda unei persoane fizice sau juridice.
Se va factura cu TVA sau fara TVA ?!
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 10:40, 20 Februarie 2011
fara tva
Multumesc ..pentru ambele raspunsuri !
cu placere.
cand ati zis fara tva, nu v-ati referit si la taxare inversa, corect?
Dupa ......umilele mele cunostinte ... -taxarea inversa - nu mai e de actualitate. Deci ...cum ati spus si dv : ....corect. Nu ! ...nu m-am referit la aceasta procedura !
in 2007, livrarile bunurilor imobile erau supuse masurilor de simplificare.

Alte discuții în legătură

Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara cata_1970 cata_1970 In anul 2012 m-am facut platitor de TVA si am facut o achizitie intracomunitara pentru care taxa pe valoarea adaugata nu a fost platita, fiind trecuta in ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa vanzare imobil mihaelaaonei mihaelaaonei in anul 2007 am vandut un imobil obtinut anterior anului 2007. In 2007, in vederea vanzarii, am facut modernizari, la care am dedus TVA-ul. Pe factura, din ... (vezi toată discuția)