avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Obligatia platii CAS-ului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Obligatia platii CAS-ului

1.- Sunt o PFA autorizata in domeniul serviciilor contabile:
- este considerata dependenta sau independenta?
- este obligata la plata CAS-ului, si daca da, cum se stabileste obligatia?
- trebuie sa platesca si celelalte obligatii(somaj,etc) ca un salariat?
- mentionez ca separat de PFA sunt angajat cu contract de munca la o SC care plateste toate obligatiile legale pentru veniturile obtinute.
2.- Un asociat unic al unei SC trebuie sa plateasca CAS-ul? Cum isi stabileste obligatia. Dar celelalte obligatii aferene salariilor?
3.- Ce formulare de declaratii trebuie sa intocmim?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 10:09, 20 Februarie 2011
dumneavoastra ar trebui sa stiti mai bine diferenta dintre activitate dependenta si independenta! daca aveti contract de munca este clar ca faceti activitate dependenta , iar ca si PFA desfasurati activitate independenta pe baza de contract de prestari servicii persoanelor carora le prestarti servicii de contabilitate;
daca totusi sustineti ca sunteti autorizatia in domeniul ''servicilor contabile'' trebe sa stiti si ce formulare trebe sa intocmiti in conformitate cu legilatia in vigoare!
Acestea sunt intrebari pt o PFA autorizata in domeniul serviciilor contabile ? As fi inteles sa puna aceste intrebari cineva care nu ar fi avut nici o notiune elementara despre contabilitate, dar nu cineva care trebuie sa indrume pe contribuabili .

Aveti si agenti economici carora le prestati activitati in domeniu mentionat ? Aceste intrebari fac parte din ABC - ul meseriei noastre.
Cereti consultanta unui consultant - sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme aplicare oug 58/2010 pentru profesii libere cpatenta cpatenta Au cam trecut cele 30 zile de la publicarea in MO a OUG 58. Stiti cumva daca au aparut ceva norme metodologice de aplicare legate de activitatile ... (vezi toată discuția)
Neclaritati pfa tsg tsg Buna ziua! Se discuta mult de acest subiect si am incercat sa gasesc raspuns si la o neintelegere a mea. Probabil ca e ceva de interpretare: \"\" Orice ... (vezi toată discuția)
Art. 52 cod fiscal ; cum se interpreteaza ? mototo mototo Sunt PFA inregistrata fiscal,neplatitoare de TVA, impunere sistem real, cod CAEN 7490 . Vreau sa inchei contracte servicii consultanta pentru consultanta ... (vezi toată discuția)