avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare Statut Firma - Probleme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare Statut Firma - Probleme

Buna, am o situatie pe care incerc sa o prezint mai jos cat mai clar:
Acum aproximativ 2 ani am fost asociat la o firma (45%) din care am "iesit" cedand partile celuilalt asociat, si schimband sediul social. Acum cateva zile aflu ca asociatul meu nu a inregistrat actele, neavand bani in acel moment, si eu inca figurez ca asociat la respectiva firma (firma care a acumulat datorii, era in stare de dizolvare, etc). Asociatul respectiv este acum plecat din tara si are nevoie de cazierul meu pentru a putea reactiva firma si pentru a putea face un contract/factura, urmand ca intr-o luna sa revina in tara si sa schimbam statutul.
Ce este de facut in aceasta situatie? Eu am toate actele semnate, stampilate, etc de schimbare a statutului. Poate folosi acel cazier in alte scopuri? Cum pot iesi din acest cerc?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 14:21, 21 Februarie 2011
Nu este nici corect si nici "sanatos" sa puneti ulterior documente la dispozitia fostului partener de afaceri, pe care le-ar utiliza in scopul derularii afacerii proprii. Cu atat mai mult daca ati avut si calitatea de administrator in societatea comuna (modificarile nefiind operate, raspundeti impreuna cu respectivul!). Banuiesc ca de cazier (judiciar) are nevoie in vederea inscrierii in ROI (Registrul Operatorilor Intracomunitari) - daca asa este, va recomand sa NU scoateti cazier si sa nu semnati nicaieri.
Iar daca aveti asupra Dvs. actele de modificare semnate, dar nedepuse in timp util, va recomand sa le depuneti urgent si sa nu va implicati in nici un fel in administrarea firmei.
Deschideti proces pentru iesirea pe cale judecatoreasca din firma. A fost rea intentie. Nu a depus actele la registru.
cip200 a scris:

Deschideti proces pentru iesirea pe cale judecatoreasca din firma. A fost rea intentie. Nu a depus actele la registru.

Nu vad de ce s-ar complica cu un proces, odata ce actele de modificare semnate exista, doar ar trebui sa le depuna la registru...
Sunt de acord cu "atticus". Verifica daca ai si declaratia de asociat unic, fara aceasta declaratie nu se poate inregistra cesiunea.
oricum se vor depune cu amenda....mai bine intentati actiune in justitie.

Alte discuții în legătură

Activitate firma declarata inactiva getabute getabute Se poate ca o firma declarata inactiva sa desfasoare activitate? Specific ca, am depus cerere de reactivare dar pana se misca finantele....! (vezi toată discuția)
Cesiune firma andrei0123 andrei0123 Buna ziua, vreau sa scap de o firma cu datorii la stat, in valoare de 5500 ron pt. bilanturi nedepuse si impozit forfetar, precizez ca firma este declarata ... (vezi toată discuția)
Reactivare societate inactiva gps gps buna ziua! o societate infiintata in 03.2014 cu doi asociati, dintre care administratorul, de nationalitate germana, este declarata inactiva la finante, ... (vezi toată discuția)