avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara,am si eu o intrebare.Sunt in divort cu copil minor pot cere o pensie de intretinere mai mare daca nu am casa si locuiesc cu chirie cu fetita mea?
Tin sa precizez ca sotul a declarat ca imi lasa copilul mie,pe el nu-l intereseaza unde o sa stau cu copilul,defapt nu prea il mai intereseaza nimic legat de copil.Acum il intereseaza doar fericirea lui alaturi de amanta.Credeti ca pot obtine o pensie de intretinere mai mare in conditiile astea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Istvan Dalyay , Avocat 21:06, 18 Februarie 2011
maxim 25 % din venitul constant al tatalui. nu puteti obtine mai mult pt ca stati cu chirie
Nu,in cazul unui copil minor pensia de intretinere pe care sotul dvs. o plateste nu poate depasi 25% din veniturile sale licite.
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
dispozitiile legale nu va permit sa cereti mai mult de 25% din salariul tatalui copilului.
Nu, pentru ca art. 94 al.3 c.fam.prevede un procent maximal al pensiei de intretinere pentru un copil , respectiv de 25 % din venitul realizat de tata sau raportat la venitul minim pe economie in cazul in care tatal nu realizeza venituri sau lucreaza fara forme legale, astfel ca instanta nu poate acorda un cuantum mai mare decat cel prevazut de textul de lege.
el fiind militar la pensia de intretinere intra si norma de hrana?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara danarol danarol Buna ziua!as dori sa stiu cum se stabileste pensia alimentara la un minor de 1an.tatal copilului este cadru militar si beneficiaza si de alte drepturi ... (vezi toată discuția)
Pensia almentara Claudia Tarica Claudia Tarica Buna seara, Am si eu o problema, sotul meu are un copil facut cand era la facultate nedorit de el dar in urma analizelor s-a descoperit ca el este tatal, dar ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre pensia alimentara mihamada mihamada Sunt divortata de 4 luni si primesc pensie alimentara pentru copil de 25% din venitul net al fostului sot, asa s-a stabilit in instanta la divort. Fostul sot ... (vezi toată discuția)