avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea la serviciu din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea la serviciu din CCC

Buna seara! In data de 07.04.2009 s-a nascut fetita mea iar in data de 15.06.2009 sotul meu a intrat in concediu de crestere o copilului. Intrebarea mea este cand ar trebui sa se intoarca inapoi la serviciu? In data in care fetita implineste 2 ani sau in momentul in care se implinesc 2 ani de cand si-a luat concediul? Multuesc frumos!
Cel mai recent răspuns: elena - alina , utilizator 20:34, 21 Februarie 2011
Cand fetita implinieste 2 ani se termina CIC si sotul trebuie sa fie prezent la locul de munca.
Multmesc frumos.
1. Din OUG 111/2010:
Art. 16
(1) Plata indemnizatiilor prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 alin.(1) si art.9 alin.(5) si (6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.

2. Pe data de 07.04.2011 este ultima zi cand va primi indemnizatie pentru CCC iar cu data de 08.04.2011 isi reia activitatea la locul de munca.
Buna ziua! As mai avea cateva nalamuriri:
- dupa intoarcerea la munca din CCC angajatorul cat mai este obligat sa il tina angajat?
- este obligat?
- il poate incadra si pe alt post decat cel pe care era inainte de a intra in CCC? (el e sofer, il poate obliga sa fie manipulant sau orice altceva, cu alte cuvinte sa-l oblige sa-si dea demisia?)
Multumesc frumos!
1. Legea 202/2002 spune:
Art.10...
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere şi ingrijire a copilului în varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul în timpul absentei.

2. Angajatorul poate desfiinta postul pe care a lucrat salariatul dar nu neste obligat sa-i ofere un alt post.
3. Daca ii ofera alt post salariatul nu este obligat sa il accepte si va fi concediat cu art.65 din Codul muncii (desfiiintarea postului). In acest caz va beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Sa nu-si dea demisia ca nu va mai beneficia de indemnizatie de somaj.

Alte discuții în legătură

Sunt gravida in luna a 2-a si sunt in concediu de crestere copil! brigittaj brigittaj Buna , Sunt gravida in luna a 2-a si sunt in concediu de crestere copil , Fetita acum are 1 an si 10 luni. Peste o luna jumatate trebiue sa ma intorc la lucru, ... (vezi toată discuția)
Modificari in cartea de munca ra_ina ra_ina Am o problema legata de locul de munca in sensul in care sunt in concediu prenatal, iar sucursala bancara la care sunt director se inchide, iar eu voi fi ... (vezi toată discuția)
Reintegrare dupa concediu ingrijire copil marianams70 marianams70 Buna ziua, in data de 16iulie 2011 mi se termina concediul de ingrijire copil,firma la care am fost angajata m-a chemat mai repede cu o luna la munca si pe un ... (vezi toată discuția)