avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii prea zgarciti!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii prea zgarciti!

Ce pot face, legal, impotriva vecinilor care isi opresc caloriferele? Nu mai suport frigul din apartament. Desi platesc 600 RON incalzirea la un amarat de apartament de 50 m patr., la mine in casa este foarte rece, deoarece vecinii de deasupra si de sub apartamentul meu opresc caloriferele. Eu inteleg ca trebuie sa faca economie, dar au dreptul sa ma infrigureze pe mine in halul acesta? Precizez ca am un bebe de 3 luni, si din prima luna de viata a facut rinofaringita, desi nu am scos-o afara din casa. Am dreptul sa fac vreun demers legal? Pe langa toate astea trebuie sa folosesc si incalzitor electric in camera fetitei. Va dati seama la cat se ridica pretul doar pt incalzirea unui apartament de bloc. (incalzirea in ghilimele)
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
emma272010, utilizator
Cel mai recent răspuns: melcu79 , utilizator 19:54, 24 Februarie 2011
Din pacate pentru cazul dumneavoastra, nu exista niciun demers legal care sa poata fi facut pentru a obliga vecinii sa tina caloriferele deschise mai mult timp decat o fac.
Scopul montarii repartitoarelor a fost ca fiecare sa poata plati atat cat consuma si sa poata decide singuri cat isi permit sa consume.
Din pacate unii chiar exagereaza cu economia, dar nu aveti ce sa le faceti din punct de vedere legal.
Apartamentul dv. nu se raceste atat de mult din cauza vecinilor, cat din cauza temperaturii agentului termic sau a caloriferelor dv. care nu sunt suficient de calde sa va incalzeasca camerele.

Problema dv. nu e la vecini, ci la temperatura agentului termic si la conditiile de izolare termica a apartamentului dv.
Ca apartamentul dumneavoastra sa fie racit de apartamentele pomenite ar insemna ca acestea sa fie in permanenta lasate cu geamurile deschise.Nu este suficient sa opresti caldura pentru a influenta caldura din apartamentul vecin!
Cei care stau la case si nu au vecini lipiti de pereti ce pot spune!?
Asa cum s-a spus mai sus problema este in apartamentul D-voastra.O slaba izolare termica,lipsa geamurilor termopan,calorifere mici sau de proasta calitate,energia termica livrata de furnizor slaba,date tehnice concrete si la obiect deci.
In consecinta sfatul personal,gospodariti-va si nu dati vina pe vecini.Eventual renuntati la calorifere,debransati-va si apelati la aeroterme sau calorifere electrice,etc
Nu trebuie sa va debransati, suplimentati incalzirea electric in perioadele mai reci.
Si totusi are dreptate. Apartamentul de sub mine nu este locuit (deci nu este incalzit niciodata) si la mine pardoseala este gheata in continuu . Deci contribuie cu cateva grade la reducerea temperaturii la mine. Dar sunt de acord ca nu se poate face nimic din pacate. Ironie, el se plange ca are igrasie si cauata vinovati.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Spatii comune de incalzire BogdanP BogdanP Buna ziua, Firma care administreaza cateva blocuri din zona unde stau, a calculat pentru cheltuielile comune tevile care trec prin subsolul blocului si care ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)