avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii prea zgarciti!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii prea zgarciti!

Ce pot face, legal, impotriva vecinilor care isi opresc caloriferele? Nu mai suport frigul din apartament. Desi platesc 600 RON incalzirea la un amarat de apartament de 50 m patr., la mine in casa este foarte rece, deoarece vecinii de deasupra si de sub apartamentul meu opresc caloriferele. Eu inteleg ca trebuie sa faca economie, dar au dreptul sa ma infrigureze pe mine in halul acesta? Precizez ca am un bebe de 3 luni, si din prima luna de viata a facut rinofaringita, desi nu am scos-o afara din casa. Am dreptul sa fac vreun demers legal? Pe langa toate astea trebuie sa folosesc si incalzitor electric in camera fetitei. Va dati seama la cat se ridica pretul doar pt incalzirea unui apartament de bloc. (incalzirea in ghilimele)
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
emma272010, utilizator
Cel mai recent răspuns: melcu79 , utilizator 19:54, 24 Februarie 2011
Eu am un apartament la parterul unui bloc.Subsolul are aerisiri mari ca un geam sub fiecare geam al blocului.de 60cmx30cm .
Daca am caloriferele de la radet fierbinti si podeaua se incalzeste.
ricadinas a scris:

Eu am un apartament la parterul unui bloc.Subsolul are aerisiri mari ca un geam sub fiecare geam al blocului.de 60cmx30cm .
Daca am caloriferele de la radet fierbinti si podeaua se incalzeste.



Temperatura din subsol la dumneavoastra este mai ridicata decat intr-un apartament nelocuit, din cel putin 2 motive : subsolul este semiingropat (pierderi de energie mici) si din cauza tevilor de energie termica si apa calda care cresc temperatura.

Pentru problema cu vecinii zgarciti , eu zic ca problema vine din alta parte - factura de energie termica, in speta dumneavoatra consumati mai multa energie decat este posibil in realitate.
Ce e de facut----sa demonstrati asociatiei de locatari si furnizorului de energie termica ca este imposibil sa consumati X Gcal cat spun ei.
Cum??? probabil cu un audit termic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Spatii comune de incalzire BogdanP BogdanP Buna ziua, Firma care administreaza cateva blocuri din zona unde stau, a calculat pentru cheltuielile comune tevile care trec prin subsolul blocului si care ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)