avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sfat infiintare firma in Romania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sfat infiintare firma in Romania

Buna ziua,
am dubla cetatenie (romana si germana) si locuiesc in germania. Am in Germania o firma sa spun in mare "prestari servicii", si as dori sa deschid una in Romania cam acelasi profil... Cum ar fi mai avantajos, sa infiintez un srl nou, sau o filiala a firmei din Germania?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:59, 16 Mai 2008
Functie de ce impozite platiti acolo. Daca este mai convenabil sistemul de impozitare optati pentru o filiala.
ionca a scris:
Cum ar fi mai avantajos, sa infiintez un srl nou, sau o filiala a firmei din Germania?

E fix acelasi lucru. Filiala inseamna societate noua, in care societatea-mama detine 100% (sau aproape) din capitalul social.

Numai sucursala e alta mancare de peste, dar fiind vorba de societati din state diferite, oricum au raportari si contabilitate diferentiate. Nu vad un avantaj in a face sucursala.

Puteti inclusiv sa nu infiintati nimic in Romania si sa prestati serviciile direct - e o trasatura a serviciilor in Uniunea Europeana.
Multumesc ptr raspuns

Andreea Lisievici a scris:

Puteti inclusiv sa nu infiintati nimic in Romania si sa prestati serviciile direct - e o trasatura a serviciilor in Uniunea Europeana.


Sint sigur ca nu m-am exprimat corect:((
Nu vreau sa prestez servicii in Romania catre persoane private sau juridice.
In primul rind este vorba de prelucrarea unor materiale...ex: din Germania vin niste materiale in Romania, vor fi prelucrate si din nou in Germania aduse.
Paralel muncitorii din Romania sa poata lucra legal in Germania in baza unui contract.
Ex: ptr. o firma sa presteze servicii care se vor supune legislatiei germane (asta e problema mea de rezolvat cu legislatia germana)
Poate ma intelegeti acum:-/
Sincer nu inteleg. Dati-mi un exemplu concret, cu cine cui livreaza ce, tot ciclul, si care e problema cu legea germana.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
Deci...firma mea achizitioneaza in DE un material, il duce in RO ptr prelucrare si il aduce inapoi spre al vinde.
Paralel firma mea din RO (fie ca e o filiala, sucursala sau srl, ca asta era intrebarea) sa poata lucra in DE in baza unui contract cu o firma de aici.
De ex sa poata demonta si demola cladiri si hale industriale dupa legile germane....nu asta e important in profilul firmei din RO, de asta ma ocup eu aici
Poate acum?:">

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu informatiile necesare si pasii de urmat pentru schimbarea sediului social al unui SRL.Momentan am contract de asistenta ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate activa cu i.i. sau p.f.a. in comunitatea europeana? ContSters158415 ContSters158415 De exemplu, daca am o Intreprindere Individuala cu profil Servicii de Curatenie. ea fiind inregistrata in RO, avand si codul de TVA eliberat (acesta fiind util ... (vezi toată discuția)
Offshore hingheru hingheru Buna ziua, Ma intereseaza sa infintez un offshore, dar am cateva nelamuri: 1. Daca firma offshore activeaza in romania: vanzare de produse prin intermediul ... (vezi toată discuția)